Ultimele subiecte
Căutare
24 ianuarie 2012 -manifestari omagiale dedicate Unirii Principatelor Române
+2
Rodica Rodean
Admin
6 participanți
Pagina 1 din 1
24 ianuarie 2012 -manifestari omagiale dedicate Unirii Principatelor Române
Manifestări organizate la Muzeul Unirii din Iaşi
Între parteneri se numără şi Asociaţia Universul Prieteniei
Între parteneri se numără şi Asociaţia Universul Prieteniei
ora 17.00 – simpozionul “Omagiu fauritorilor Unirii“, la care participa profesori si istorici de la Asociatia “Al.I. Cuza”, Academia Romana si de la Institutul de Istorie “A.D. Xenopol”.
Manifestări organizate de Ateneul Tătăraşi Iaşi
Programul activităţilor cultural artistice
desfăşurate la Ateneul Tătăraşi
cu prilejul omagierii a 153 de ani de la Mica Unire
Programul activităţilor cultural artistice
desfăşurate la Ateneul Tătăraşi
cu prilejul omagierii a 153 de ani de la Mica Unire
1. Marţi, 24 ianuarie, ora 12.00
Expoziţie de fotografie Mica Unire – foaier Ateneul Tătăraşi
2. Marţi, 24 ianuarie, ora 12.30
Iaşii de odinioară – epoca Unirii – repere istorice.
Prezintă: Directorul Ateneului Tătăraşi dr. Liviu Brătescu
3. Marţi, 24 ianuarie, ora 13.00
„Hai să dăm mână cu mână” – minirecital muzică tradiţională românească
4. Miercuri, 25 ianuarie, ora 18.30
Spectacol de muzică populară dedicat Micii Uniri susţinut de Ansamblul Teodor Burada (îndrum: lect. univ. dr. Ionuţ Urdeş şi lect. univ. dr. Ciprian Chiţu).
Invitaţi: Corul Bisericii Bărboi Dirijori: Mirabela Castillo şi Dorina Iuşcă
Intrarea este liberă!
5. Miercuri, 25 ianuarie, ora 17.00
Prelegerile Ateneului Tătăraşi Artele frumoase ieşene între tradiţie şi modernitate susţinută de criticul de artă Valentin Ciucă
6. Vineri, 27 ianuarie, ora 12.00
Simpozionul naţional Alexandru Ioan Cuza – omul şi epoca.
Organizatori: Ateneul Tătăraşi, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iaşi şi Universitatea „Petre Andrei”.
Expoziţie de fotografie Mica Unire – foaier Ateneul Tătăraşi
2. Marţi, 24 ianuarie, ora 12.30
Iaşii de odinioară – epoca Unirii – repere istorice.
Prezintă: Directorul Ateneului Tătăraşi dr. Liviu Brătescu
3. Marţi, 24 ianuarie, ora 13.00
„Hai să dăm mână cu mână” – minirecital muzică tradiţională românească
4. Miercuri, 25 ianuarie, ora 18.30
Spectacol de muzică populară dedicat Micii Uniri susţinut de Ansamblul Teodor Burada (îndrum: lect. univ. dr. Ionuţ Urdeş şi lect. univ. dr. Ciprian Chiţu).
Invitaţi: Corul Bisericii Bărboi Dirijori: Mirabela Castillo şi Dorina Iuşcă
Intrarea este liberă!
5. Miercuri, 25 ianuarie, ora 17.00
Prelegerile Ateneului Tătăraşi Artele frumoase ieşene între tradiţie şi modernitate susţinută de criticul de artă Valentin Ciucă
6. Vineri, 27 ianuarie, ora 12.00
Simpozionul naţional Alexandru Ioan Cuza – omul şi epoca.
Organizatori: Ateneul Tătăraşi, Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iaşi şi Universitatea „Petre Andrei”.
Manifestări organizate de Primăria Iaşi
ora 12.00 – prelegerea “Strada Lapusneanu in timpul Unirii Principatelor Romane“, tinuta de Dumitru Grumazescu.
ora 12.30 – concursul “Unirea reflectata in arte“, in colaborare cu scoala generala “Ion Creanga”, coordonatoare prof. Loreta Mahalu. Copiii de la aceeasi scoala vor interpreta sceneta “Mos Ion Roata si Unirea“. De asemenea, va avea loc si un moment muzical oferit de clasa de vioara a Palatului Copiilor, coordonator prof. Paul Serban. In aceeasi zi va fi inaugurata si o expozitie de fotografie “Unirea si unionistii“, ce va fi deschisa pina pe 29 februarie. Intrarea la expozitie este libera, accesul fiind permis de marti pina vineri, intre orele 10.00 – 17.00, iar simbata intre 10.00 – 14.00.
ora 17.00 – programul artistic “Ziua Unirii in folclor“, ocazie cu care grupul vocal de la Scoala Populara de Arte “Titel Popovici”, acompaniat la acordeon de prof. Romeo Luchian, va interpreta cintece populare din epoca Unirii. Cezar Cojocaru, elev la Liceul de Informatica “Gr. Moisil”, va interpreta balada populara Miorita.
ora 12.30 – concursul “Unirea reflectata in arte“, in colaborare cu scoala generala “Ion Creanga”, coordonatoare prof. Loreta Mahalu. Copiii de la aceeasi scoala vor interpreta sceneta “Mos Ion Roata si Unirea“. De asemenea, va avea loc si un moment muzical oferit de clasa de vioara a Palatului Copiilor, coordonator prof. Paul Serban. In aceeasi zi va fi inaugurata si o expozitie de fotografie “Unirea si unionistii“, ce va fi deschisa pina pe 29 februarie. Intrarea la expozitie este libera, accesul fiind permis de marti pina vineri, intre orele 10.00 – 17.00, iar simbata intre 10.00 – 14.00.
ora 17.00 – programul artistic “Ziua Unirii in folclor“, ocazie cu care grupul vocal de la Scoala Populara de Arte “Titel Popovici”, acompaniat la acordeon de prof. Romeo Luchian, va interpreta cintece populare din epoca Unirii. Cezar Cojocaru, elev la Liceul de Informatica “Gr. Moisil”, va interpreta balada populara Miorita.
Casa de Cultura a Municipiului Iasi “Mihai Ursachi”
ora 11.00 – conferinta “Alexandru Ioan Cuza- reformatorul”, sustinuta de prof. dr. Catalin Turliuc, iar zilnic, in perioada 23- 31 ianuarie, la Galeria “La Gard” din Parcul Copou poate fi admirata expozitia dedicata Unirii Principatelor, organizata in parteneriat cu Muzeul Unirii.
Paşcani
Palatul Memorial „Al. I. Cuza” Ruginoasa va organiza evenimentul „Sub semnul Unirii”, ce se va desfășura în colaborare cu Biblioteca Municipală Pașcani, Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani și Muzeul Municipal Pașcani, în data de 24 ianuarie 2012. Programul acestei acțiuni include: vernisarea expoziției „Mode și veșminte din veacul al XIX-lea” și a expoziției de carte „Sub semnul Unirii”, lansarea broșurii „Unirea Principatelor. Odinioară și azi”, realizată de Colegiul Național „Mihail Sadoveanu ” Pașcani și programul artistic intitulat „Unirea Principatelor în amintirea contemporanilor”, susținut de elevii Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” Pașcani. Evenimentele vor avea loc la Biblioteca Municipală Pașcani, cu începere de la ora 9.30
Ultima editare efectuata de catre Admin in Lun Ian 30, 2012 8:11 am, editata de 1 ori
Muzeul Unirii Iasi
Ultima editare efectuata de catre Rodica Rodean in Dum Ian 29, 2012 9:43 pm, editata de 1 ori
Rodica Rodean- Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 71
Localizare : Iasi
Muzeul Unirii Iasi
Sceneta “Moş Ioan Roată şi Cuza Vodă ”
“Moş Ioan Roată şi Cuza Vodă ”- Interpretată de elevii Şcolii Ion Simionescu – Iaşi Coordonator Olga Nicolescu
Hora Unirii la Muzeul Unirii Iasi
Hora Unirii la Muzeul Unirii Iasi-24 ian 2012
“Moş Ioan Roată şi Cuza Vodă ”- Interpretată de elevii Şcolii Ion Simionescu – Iaşi Coordonator Olga Nicolescu
Hora Unirii la Muzeul Unirii Iasi
Hora Unirii la Muzeul Unirii Iasi-24 ian 2012
Muzeul Unirii Iasi
Asociatia “Tradiţia militară “- Bucureşti
Reconstituiri istorico- militare
Marşul Unirii
Asociatia “Tradiţia militară “- Bucureşti. Marsul Unirii
Reconstituiri istorico- militare
Marşul Unirii
Asociatia “Tradiţia militară “- Bucureşti. Marsul Unirii
Re: 24 ianuarie 2012 -manifestari omagiale dedicate Unirii Principatelor Române
Emoţionant, înălţător!
Cred că oraşul Iaşi este singurul oraş unde ziua de 24 ianuarie a fost sărbătorită aşa cum se cuvine...
Mulţumim Rodica pentru toate materialele pe care ni le pui la dispoziţie, să ne putem bucura ochii şi sufletul măcar din fotografii...chiar şi aşa, emoţia şi solemnitatea momentului pot fi percepute...
La multi ani, români de pretutindeni!
La mulţi ani , România!
Vio Petre
Cred că oraşul Iaşi este singurul oraş unde ziua de 24 ianuarie a fost sărbătorită aşa cum se cuvine...
Mulţumim Rodica pentru toate materialele pe care ni le pui la dispoziţie, să ne putem bucura ochii şi sufletul măcar din fotografii...chiar şi aşa, emoţia şi solemnitatea momentului pot fi percepute...
La multi ani, români de pretutindeni!
La mulţi ani , România!
Vio Petre
violetta petre- Mesaje : 130
Data de inscriere : 04/04/2011
Localizare : Constanta
Unirea Principatelor Române
Mulţumim prietenilor noştri Magda Paşcu şi Cristian Harnău şi în mod special lui Rodica Rodean, care prin participarea dânsei, ne-a prezentat materiale pe care le-am vizionat cu deosebită plăcere. Am avut bucuria să trăiesc pe viu clipe emoţionante şi să simt emoţia tuturor românilor participanţi la marea sărbătoare, care au dansat în marea horă a unirii. Marea sărbătoare a Unirii Principatelor Române este de neuitat. "Hai să dăm mână cu mână, Cei cu inima română". La mulţi ani!!
A fost o seară deosebită la Muzeul Unirii! Am fost şi eu dar din păcate nu am putut să rămân până la sfarşit. Această aniversare a fost un bun prilej pentru toţi românii să ne amintim cine am fost, cine suntem şi încotro ne îndreptăm.
Ovidiu Raul Vasiliu- Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 49
Ateneul Tătăraşi -Iaşi
Prelegerile Ateneului Tătăraşi
Artele frumoase ieşene între tradiţie şi modernitate
susţinută de criticul de artă Valentin Ciucă
Valentin Ciucă şi Liviu Brătescu
Valentin Ciucă
Artele frumoase ieşene între tradiţie şi modernitate
susţinută de criticul de artă Valentin Ciucă
Valentin Ciucă şi Liviu Brătescu
Valentin Ciucă
Artele frumoase ieşene între tradiţie şi modernitate- criticul de artă Valentin Ciucă
Multumim din suflet Rodica, pentru ca prin munca si daruirea ta, mereu si mereu ne aduci in mijlocul evenimentlor improtante ce au loc in orasul Iasi si nu numai aici. Ma bucur ca ai avut ca parteneri la activitati elevi de la scoala " Ion Simionescu", fiindca macar asa, am putut fi si eu, prin reprezentantii mei, elevii si cadrele didactice, carora le multumesc ca s-au implicat in acest proiect, prezenta la manifestarile acestei mari sarbatori. Sarbatoarea Unirii. Sa dea Dumnezeu, ca macar din acest an incepand, sa fim uniti cu adevarat in " cuget si simtire". Cu drag din drag, Mara. La multi ani tuturor romanilor.
Marioara Visan- Mesaje : 551
Data de inscriere : 17/03/2011
Varsta : 68
Localizare : Iaşi
Continut sponsorizat
Subiecte similare
» Manifestari 23-24 Ianuarie 2013-Unirea Principatelor Române
» 24 Ianuarie 2012-Unirea Principatelor Române
» TÂRGU FRUMOS-Evenimente
» EXAMEN DE MATURITATE -21 ianuarie 2012
» 24 ianuarie 2012 la Ateneul Tatarasi-Iasi
» 24 Ianuarie 2012-Unirea Principatelor Române