Ultimele subiecte
Căutare
30 iulie 2014 - Prietenia şi cartea ne adună la Galaţi
Universul Prieteniei :: ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI IAŞI :: Tabere de creaţie :: Tabără de creaţie şi recreaţie: Galaţi- oraşul Valurilor Dunării, 27 iulie - 2 august 2014
Pagina 1 din 1
30 iulie 2014 - Prietenia şi cartea ne adună la Galaţi
Biblioteca „V.A.Urechia“
Lansare de carte: Colecţia „Cărţile Dunării“
(9 volume de autor şi antologia scriitorilor gălăţeni)
Moment poetic cu actorul Vlad Vasiliu
Recital de muzică folk cu Cenaclul Dunărea
Program artistic prezentat de Fundaţia „Împreună“
Lansare de carte: Colecţia „Cărţile Dunării“
(9 volume de autor şi antologia scriitorilor gălăţeni)
Moment poetic cu actorul Vlad Vasiliu
Recital de muzică folk cu Cenaclul Dunărea
Program artistic prezentat de Fundaţia „Împreună“
https://www.facebook.com/rodica.rodean/media_set?set=a.740657079314332.1073741967.100001101416972&type=3
Antologie literară de la Dunărea de Jos
Cezarina Adamescu
Nicolae Bacalbașa
Angela Baciu
Adrian Buzdugan
Victor Cilincă
Violeta Craiu
Marius Grama
Zanfir Ilie
Ion Manea
Leonard Matei
Octavian Miclescu
Theodor Parapiru
Coriolan Păunescu
Dan Plăeșu
Angela Ribinciuc
Paul Sân - Petru
Adi George Secară
Aurel Stancu
Ioan Gh. Tofan
Andrei Velea
Sterian Vicol
Florina Zaharia
Ion Zimbru
Nicolae Bacalbașa
Angela Baciu
Adrian Buzdugan
Victor Cilincă
Violeta Craiu
Marius Grama
Zanfir Ilie
Ion Manea
Leonard Matei
Octavian Miclescu
Theodor Parapiru
Coriolan Păunescu
Dan Plăeșu
Angela Ribinciuc
Paul Sân - Petru
Adi George Secară
Aurel Stancu
Ioan Gh. Tofan
Andrei Velea
Sterian Vicol
Florina Zaharia
Ion Zimbru
Taberele de creaţie şi recreaţie ale Universului Prieteniei au apărut din necesitatea de a face cunoscute şi de a promova creaţiile literare ale membrilor asociaţiei, dar şi ale talentelor din diferite zone ale ţării, cunoscute mai bine sau mai puţin bine.
Ele, ca şi antologiile care le însoţesc, sunt o dovadă că în ciuda rivalităţilor (totuşi, frumoase, din perspectiva istoriilor literaturii) dintre scriitori, aceştia se pot întâlni şi preţui, înfiripându-se, de fapt, şi multe prietenii literare deosebite.
Eforturile noastre slujesc tocmai acestei apropieri dintre oamenii de carte, volumul care urmează să-l parcurgeţi fiind expresia unei bune părţi a scriitorimii gălăţene, care a putut răspunde în timp util solicitărilor şi rugăminţilor noastre. Este o exemplificare a unui centru literar care s-a afirmat, aşa cum observă şi Zanfir Ilie şi a.g.secară în prefaţă şi postfaţă, în ultimul timp, fiind aproape necesar între Bucureşti şi Iaşi, constituindu-se astfel o axă a valorii, care leagă trei capitale, Bucureşti, Iaşi, Chişinău, via Galaţi.
Ne bucură că am găsit la Galaţi înţelegerea şi sprijinul necesare realizării unor astfel de activităţi, care au un impact deosebit, după cum am constatat de la ediţiile anterioare.
Acest sprijin a venit în mod special din partea Consiliului Local Galaţi, căruia dorim să-i mulţumim frumos, activităţile noastre fiind un dar mai mult decât interesant pentru iubitorii de lectură, reunirea unor scriitori din Galaţi, Brăila, Iaşi şi alte colţuri ale ţării fiind o realizare deosebită care fără sprijin reciproc ar fi fost dificil de dus până la capăt.
Valurilor Dunării li se adaugă, iată, nişte valuri literare care, sperăm noi, să fie de neuitat!
Asociația Universul Prieteniei Iași
Ele, ca şi antologiile care le însoţesc, sunt o dovadă că în ciuda rivalităţilor (totuşi, frumoase, din perspectiva istoriilor literaturii) dintre scriitori, aceştia se pot întâlni şi preţui, înfiripându-se, de fapt, şi multe prietenii literare deosebite.
Eforturile noastre slujesc tocmai acestei apropieri dintre oamenii de carte, volumul care urmează să-l parcurgeţi fiind expresia unei bune părţi a scriitorimii gălăţene, care a putut răspunde în timp util solicitărilor şi rugăminţilor noastre. Este o exemplificare a unui centru literar care s-a afirmat, aşa cum observă şi Zanfir Ilie şi a.g.secară în prefaţă şi postfaţă, în ultimul timp, fiind aproape necesar între Bucureşti şi Iaşi, constituindu-se astfel o axă a valorii, care leagă trei capitale, Bucureşti, Iaşi, Chişinău, via Galaţi.
Ne bucură că am găsit la Galaţi înţelegerea şi sprijinul necesare realizării unor astfel de activităţi, care au un impact deosebit, după cum am constatat de la ediţiile anterioare.
Acest sprijin a venit în mod special din partea Consiliului Local Galaţi, căruia dorim să-i mulţumim frumos, activităţile noastre fiind un dar mai mult decât interesant pentru iubitorii de lectură, reunirea unor scriitori din Galaţi, Brăila, Iaşi şi alte colţuri ale ţării fiind o realizare deosebită care fără sprijin reciproc ar fi fost dificil de dus până la capăt.
Valurilor Dunării li se adaugă, iată, nişte valuri literare care, sperăm noi, să fie de neuitat!
Asociația Universul Prieteniei Iași
Sărută-mi buzele - Liliana Albu
Volum de poezie
Grafica: Mihai Cătrună
Pe valuri de albastru - Vera Crăciun
Volum de poezie
Grafica: Liliana Nastas Brătescu
Prefaţa: Cezarina Adamescu
Culese din instanţe - Marian Malciu
Volum de proză scurtă
Prefaţa:Cezarina Adamescu
Cuvinte din clepsidră - Carmen Antoaneta Marcean
Volum de poezie
Postfaţă: Emilian Marcu
Grafica: Anca Făget
Caruselul personajelor - Adriana V. Neacşu
Teatru pentru copii
Prefaţă: Leonid Iacob
Tril în colivie - Violetta Petre
Volum de poezie
Text copertă 4: Emilian Marcu
Trandafirul de o vară - Olina Petrov
Nuvelă
Prefaţă: Mioara Bahna
În vâltorile Dunării de Jos - Flora Mărgărit Stănescu
Prefaţă: Cezarina Adamescu
Foc şi apă - Mariana Rogoz Stratulat
Volum de poezie
Postfaţă: Gheorghe Drăgan
Grafica: Maria Otilia Hodină
...putem afirma, fără riscuri mari de contraziceri argumentate, că Galaţiul este acum unul dintre centrele culturale cele mai consistente şi mai vizibile din întreaga ţară şi că nu s-ar exagera dacă
s-ar vorbi despre un „miracol cultural gălăţean”.
Zanfir Ilie
Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Mar 21, 2015 10:44 am, editata de 1 ori
Subiecte similare
» 27 iulie 2014 - Cartea un Univers al Prieteniei
» 30 iulie 2014 - arta portretului prezentată de artistul plastic Florin Buciuleac
» 31 iulie 2014 - CARNAVAL
» 28 iulie 2014 - deschiderea Taberei de creaţie
» 29 iulie 2014 - Dunărea între poveste şi adevăr
» 30 iulie 2014 - arta portretului prezentată de artistul plastic Florin Buciuleac
» 31 iulie 2014 - CARNAVAL
» 28 iulie 2014 - deschiderea Taberei de creaţie
» 29 iulie 2014 - Dunărea între poveste şi adevăr
Universul Prieteniei :: ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI IAŞI :: Tabere de creaţie :: Tabără de creaţie şi recreaţie: Galaţi- oraşul Valurilor Dunării, 27 iulie - 2 august 2014
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Iun 03, 2017 11:37 pm Scris de Mihai LEONTE
» Buna! cum mai esti tu astazi?
Mier Sept 14, 2016 8:10 pm Scris de Rodica Rodean
» Titi Nechita
Sam Iul 16, 2016 4:40 am Scris de Titi Nechita
» Tabăra de creaţie şi recreaţiei: Botoşani-plai eminescian, ziua 1
Mar Apr 12, 2016 5:42 am Scris de Admin
» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani – plai eminescian, ziua 2
Mar Apr 12, 2016 5:38 am Scris de Admin