Ultimele subiecte
Căutare
21 Iulie 2011-Să facem cunostinţă cu...scriitorul Daniel Drăgan
+4
Marioara Visan
Dorina Ciocan Neculce
MARIANA BENDOU
Admin
8 participanți
Universul Prieteniei :: ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI IAŞI :: ACTIVITĂŢI ŞI EVENIMENTE ORGANIZATE DE ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI
Pagina 1 din 1
21 Iulie 2011-Să facem cunostinţă cu...scriitorul Daniel Drăgan
Daniel Dragan s-a nascut la 20 decembrie 1935, în comuna Glodeni, judetul Dâmbovita. Studii universitare: Scoala de Literatura si Critica Literara "Mihail Eminescu" a Uniunii Scriitorilor si Facultatea de Ziarisitica din Bucuresti.
Debutul editorial în 1978, cu romanul Doi ori doi, Editura Cartea Româneasca. A lucrat aproape trei decenii în redactia ziarului "Drum nou" din Brasov.
A fondat si a condus revistele "Astra" (1956-1958 si 1980-1990); "Brasovul literar si artistic" , serie noua (1979-1981) si "Coresi" (1990-1993).
A fondat si conduce Editura Arania (din 1991) si Fundatia Culturala Arania (din 1996)
Presedinte al Societatii Patronilor de Edituri din România, doua legislaturi (1994-1996).
Presedinte de onoare al Societatii Patronilor de Edituri din România (1996-1999).
Proze de Daniel Dragan s-au publicat in engleza, franceza, maghiara, germana si rusa.
De trei ori distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor, Brasov: 1984, 2002, 2004.
Debutul editorial în 1978, cu romanul Doi ori doi, Editura Cartea Româneasca. A lucrat aproape trei decenii în redactia ziarului "Drum nou" din Brasov.
A fondat si a condus revistele "Astra" (1956-1958 si 1980-1990); "Brasovul literar si artistic" , serie noua (1979-1981) si "Coresi" (1990-1993).
A fondat si conduce Editura Arania (din 1991) si Fundatia Culturala Arania (din 1996)
Presedinte al Societatii Patronilor de Edituri din România, doua legislaturi (1994-1996).
Presedinte de onoare al Societatii Patronilor de Edituri din România (1996-1999).
Proze de Daniel Dragan s-au publicat in engleza, franceza, maghiara, germana si rusa.
De trei ori distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor, Brasov: 1984, 2002, 2004.
Re: 21 Iulie 2011-Să facem cunostinţă cu...scriitorul Daniel Drăgan
Incantata si onorata de cunostinta!
MARIANA BENDOU- Mesaje : 73
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 59
Localizare : Onesti
asteptăm să îl cunoaștem pe distinsul domn Daniel Drăgan .felicitări pentru realizarea acestui eveniment.cu respect, dorina n.
Dorina Ciocan Neculce- Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 60
Localizare : Iaşi
Sunt fericita ca voi avea posibilitatea sa va revad distinse domnule Dragan, sper sa veniti cu doamna dumneavoastra, sa mai revad acel chip angelic ce mi-a marcat existenta. Cu drag din drag Mara.
Marioara Visan- Mesaje : 551
Data de inscriere : 17/03/2011
Varsta : 68
Sunteţi privilegiaţi, cum v-am mai spus de atâtea ori, să fiţi alături de oameni de cultură deosebiţi, să staţi de vorbă cu dumnealor şi să vă hrăniţi cu frumosul ce-l dăruiesc!
Felicitări domnului Daniel Drăgan!
Felicitări Universului Prieteniei şi tuturor celor implicaţi!
Cu preţuire, Violetta Petre
Felicitări domnului Daniel Drăgan!
Felicitări Universului Prieteniei şi tuturor celor implicaţi!
Cu preţuire, Violetta Petre
violetta petre- Mesaje : 130
Data de inscriere : 04/04/2011
Varsta : 71
Localizare : Constanta
Aştept şi eu ziua de mâine, să-l cunosc pe dl Drăgan. De fiecare dată când merg la Casa Pogor simt nişte furnicături pe şira spinării.
Ovidiu Raul Vasiliu- Mesaje : 956
Varsta : 49
Localizare : Iasi
Scriitorul Daniel DRAGAN -prezentare opera
Liviu Apetroaie, Horia Zilieru, Daniel Dragan, Cassian Maria Spiridon, Emilian Marcu
LANSARE DE CARTE LA IASI-DANIEL DRAGAN -prezinta Cassian Maria Spiridon
LANSARE DE CARTE LA IASI-DANIEL DRAGAN -prezinta Emilian Marcu
LANSARE DE CARTE LA IASI-DANIEL DRAGAN -prezinta Horia Zilieru
Daniel Dragan la Iasi-Lansare de carte la Universul Prieteniei
Un public numeros unde remarcam pe:
Marioara Visan, Doina Bazgan, Ovidiu Raul Vasiliu, Liliana Nastas Bratescu, Doinita Cristea, Marian Morisena,Mihaela si Paul Gorban, Alfedrina Iacobitz,Maria Antuza,Livia Ciuperca,Cristian Harnau,Catalin Mihai Stefan,Corneliu Grumezea ,Daniela Astarastoaie,Olina Petrov, Iulia Ralea, Emilian Radulescu
Marioara Visan, Doina Bazgan, Ovidiu Raul Vasiliu, Liliana Nastas Bratescu, Doinita Cristea, Marian Morisena,Mihaela si Paul Gorban, Alfedrina Iacobitz,Maria Antuza,Livia Ciuperca,Cristian Harnau,Catalin Mihai Stefan,Corneliu Grumezea ,Daniela Astarastoaie,Olina Petrov, Iulia Ralea, Emilian Radulescu
Ultima editare efectuata de catre Rodica Rodean in Joi Iul 21, 2011 9:34 am, editata de 3 ori
Rodica Rodean- Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Daniel DRĂGAN acorda autografe
Ultima editare efectuata de catre Rodica Rodean in Joi Iul 21, 2011 9:26 am, editata de 1 ori
Emilian Marcu, Marioara Visan, Elena Dragan, Daniel Dragan, Rodica Rodean
Liliana Nastas Bratescu, Doinita Cristea, Nicolina Petrov, Daniel Dragan, Iulia Ralia, Antuza Maria
Rodica Rodean, Ovidiu Raul Vasiliu, Antuza Maria, Didina Sava, Cristian Harnau
Livia Ciuperca, Elena Drgan, Marioara Visan, Valentin Talpalaru
Antuza Maria, Nina Petrov, Horia Zilieru, Elena Dragan, Iulia Ralia, Liliana Nastas, Rodica Rodean
Cassian Maria Spiridon si Daniel Dragan
Emilian Marcu si Daniel Dragan
Liliana Nastas si Daniel Dragan
Liliana Nastas Bratescu, Doinita Cristea, Nicolina Petrov, Daniel Dragan, Iulia Ralia, Antuza Maria
Rodica Rodean, Ovidiu Raul Vasiliu, Antuza Maria, Didina Sava, Cristian Harnau
Livia Ciuperca, Elena Drgan, Marioara Visan, Valentin Talpalaru
Antuza Maria, Nina Petrov, Horia Zilieru, Elena Dragan, Iulia Ralia, Liliana Nastas, Rodica Rodean
Cassian Maria Spiridon si Daniel Dragan
Emilian Marcu si Daniel Dragan
Liliana Nastas si Daniel Dragan
Încă un eveniment cultural minunat de la care am lipsit şi la care mi-ar fi făcut mare plăcere să particip alături de prietenii mei dragi...Aş fi fost foarte fericită să-i strâng mâna scriitorului Daniel Drăgan şi să-mi îmbrăţişez prietenii...Am privit imaginile în care zâmbetele voastre demonstrează bucuria participării la o întâlnire pe cât de dorită, pe atât de importantă şi plină de surprize plăcute...
Împărtăşesc cu voi bucuria întâlnirii cu o personalitate marcantă în mânuirea Cuvântului, spre bucuria cititorilor!
Cu drag, Vio
Împărtăşesc cu voi bucuria întâlnirii cu o personalitate marcantă în mânuirea Cuvântului, spre bucuria cititorilor!
Cu drag, Vio
violetta petre- Mesaje : 130
Data de inscriere : 04/04/2011
Localizare : Constanta
felicitari domnului Daniel Dragan și Asociatiei Universul Prieteniei
Dorina Ciocan Neculce- Mesaje : 558
Varsta : 60
Întâlnirea cu scriitorul Daniel Drăgan, a fost un eveniment de cunoaştere şi recunoaştere a culturii româneşti. Este un prozator cu o vastă experienţă, dovadă fiind cele peste treizeci de volume scrise de domnia sa. Deşi credea că nu are prieteni la Iaşi, Universul Prieteniei prin reprezentaţi de seamă, i-au demonstrat că moldovenii au fost şi sunt ospitalieri,iubitori de oameni şi cultură.Au participat poeţi şi scriitori consacraţi ai culturii ieşene, făcând aprecieri deosebite la cele două romane prezentate aici la Casa Pogor. Le mulţumim tuturor celor care s-au implicat în desfăşurarea acestui eveniment deosebit şi moderatorilor: Liviu Apetroaie şi Rodica Rodean, tuturor celor prezenţi în sală. Mulţumiri d-nei Rodica Rodean pentru materialele audio şi video prezentate şi celor care nu au reuşit să participe astăzi la această lansare. Cu stimă şi respect, Olina.
Subiecte similare
» 10 septembrie 2013, seară de poezie cu scriitorul Daniel Drăgan
» 24 iulie 2012- Să facem cunoştinţă; Seara de poezie
» 15 septembrie 2012-Lansare de carte, Picaturi de suflet, Carmen Antoaneta Marcean
» 23 martie 2013, Lansare de carte- Vasile Ionac
» Daniel Dragan
» 24 iulie 2012- Să facem cunoştinţă; Seara de poezie
» 15 septembrie 2012-Lansare de carte, Picaturi de suflet, Carmen Antoaneta Marcean
» 23 martie 2013, Lansare de carte- Vasile Ionac
» Daniel Dragan
Universul Prieteniei :: ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI IAŞI :: ACTIVITĂŢI ŞI EVENIMENTE ORGANIZATE DE ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Iun 03, 2017 11:37 pm Scris de Mihai LEONTE
» Buna! cum mai esti tu astazi?
Mier Sept 14, 2016 8:10 pm Scris de Rodica Rodean
» Titi Nechita
Sam Iul 16, 2016 4:40 am Scris de Titi Nechita
» Tabăra de creaţie şi recreaţiei: Botoşani-plai eminescian, ziua 1
Mar Apr 12, 2016 5:42 am Scris de Admin
» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani – plai eminescian, ziua 2
Mar Apr 12, 2016 5:38 am Scris de Admin