Ultimele subiecte
Căutare
FESTIVALUL NAŢIONAL MIHAIL SADOVEANU – Concursul Naţional de Proză, ediţia a II-a.
+3
Ovidiu Raul Vasiliu
violetta petre
Admin
7 participanți
Universul Prieteniei :: PARTENERI :: MUZEUL LITERATURII ROMANE :: Concursul Naţional de proză "Mihail Sadoveanu"
Pagina 1 din 1
FESTIVALUL NAŢIONAL MIHAIL SADOVEANU – Concursul Naţional de Proză, ediţia a II-a.
Distinşi prieteni,
Muzeul Literaturii Române Iaşi lansează editia a II-a a Concursului Naţional de proză "Mihail Sadoveanu", inclus în Festivalul Naţional "Mihail Sadoveanu", care se va desfăşura în perioada 4-6 noiembrie 2011 la Iaşi. Este anul în care comemorăm 50 de ani de la plecarea spre veşnicie a scriitorului. Vă transmitem, ataşat, regulamentul de participare la acest concurs, cu bucuria de a lectura, alături de un prestigios juriu (format din scriitori şi universitari, membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania), prozele voastre.
Le aşteptăm, până pe data de 14 octombrie 2011, cu bucuria de a ne întâlni, prin scris, în universuri de autentică inspiraţie şi creaţie. Succes aici, acum şi atunci.
Mulţumiri colegilor din mass-media care vor difuza acest mesaj!
Coordonatorul Festivalului,
Liviu Apetroaie
Muzeul "Mihail Sadoveanu"
Muzeul Literaturii Române Iaşi lansează editia a II-a a Concursului Naţional de proză "Mihail Sadoveanu", inclus în Festivalul Naţional "Mihail Sadoveanu", care se va desfăşura în perioada 4-6 noiembrie 2011 la Iaşi. Este anul în care comemorăm 50 de ani de la plecarea spre veşnicie a scriitorului. Vă transmitem, ataşat, regulamentul de participare la acest concurs, cu bucuria de a lectura, alături de un prestigios juriu (format din scriitori şi universitari, membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania), prozele voastre.
Le aşteptăm, până pe data de 14 octombrie 2011, cu bucuria de a ne întâlni, prin scris, în universuri de autentică inspiraţie şi creaţie. Succes aici, acum şi atunci.
Mulţumiri colegilor din mass-media care vor difuza acest mesaj!
Coordonatorul Festivalului,
Liviu Apetroaie
Muzeul "Mihail Sadoveanu"
REGULAMENTUL CONCURSULUI
FESTIVALULUI CONCURS NAŢIONAL DE PROZĂ
„MIHAIL SADOVEANU”
EDIŢIA a II-a, IAŞI, 4-6 noiembrie 2011
FESTIVALULUI CONCURS NAŢIONAL DE PROZĂ
„MIHAIL SADOVEANU”
EDIŢIA a II-a, IAŞI, 4-6 noiembrie 2011
Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediţia a II-a, Iaşi, 4-6 noiembrie 2011, se desfăşoară în conformitate cu regulamentele Uniunii Scriitorilor din România şi este organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi, Societatea Culturală „Junimea `90” şi Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, în parteneriat cu instituţii publice şi de cultură.
Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor prozatori de limbă română, din ţară şi străinătate, şi promovarea lor în lumea literară contemporană, după aprecierea unui juriu format din personalităţi ale literelor româneşti..
1. La concurs pot participa autori de până la 40 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial cu volume de proză.
2. Participanţii vor trimite până la 3 (trei) lucrări în proză, dactilografiate la 1,5 rânduri, de cel mult 10 pagini format A4 (fiecare lucrare), semnate cu motto şi fără alte precizări privind persoana.
3. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate si nepremiate la alte concursuri literare.
4. Lucrările, dactilografiate în trei (3) exemplare, vor fi trimise pe adresa: Muzeul Literaturii Române Iaşi, str. V. Pogor nr. 4, cod. 700110, Iaşi, tel. 0747.499.400, cu menţiunea Pentru Concursul „Mihail Sadoveanu”.
5. Lucrările se trimit până la data de 14 octombrie 2011 (data poştei). Ele vor purta în loc de semnătura un motto ales de autor. În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi motto), care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, o copie după cartea de identitate (opţional), studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronica (dacă există).
6. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului.
7. Lucrările premiate vor fi publicate, cu acceptul autorului, în antologia Festivalului Concurs Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediţia a II-a, 2011.
8. Lucrările care nu respectă condiţiile de mai sus nu vor fi înscrise în concurs.
9. Lucrările vor fi jurizate de un juriu alcătuit din scriitori şi critici din ţară, care va fi format după primirea lucrărilor. Premiile vor fi anunţate pe data de 31 octombrie 2011.
10. Organizatorii vor oferi, în şedinţa festivă din 5 noiembrie 2011, care va avea loc la Muzeul „Mihail SADOVEANU”, următoarele premii:
* Marele premiu „Mihail Sadoveanu” şi Premiul Uniunii Scriitorilor din România - filiala Iaşi;
* Premiul I; Premiul al II-lea; Premiul al III-lea; menţiuni, cu posibilitatea publicării în revistele literare partenere în cadrul festivalului.
11. Primele 15 texte vor fi publicate în Antologia Festivalului Naţional „Mihail Sadoveanu”, ediţia a II-a. Participanţii premiaţi vor primi exemplare din această antologie.
• Pentru detalii şi informaţii, persoană de contact:
Directorul festivalului - Liviu APETROAIE (muzeograf, membru al USR).
Tel. 0751.694.549; e-mail: liviu.apetroaie@gmail.com
Concursul îşi propune descoperirea şi sprijinirea tinerilor prozatori de limbă română, din ţară şi străinătate, şi promovarea lor în lumea literară contemporană, după aprecierea unui juriu format din personalităţi ale literelor româneşti..
1. La concurs pot participa autori de până la 40 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial cu volume de proză.
2. Participanţii vor trimite până la 3 (trei) lucrări în proză, dactilografiate la 1,5 rânduri, de cel mult 10 pagini format A4 (fiecare lucrare), semnate cu motto şi fără alte precizări privind persoana.
3. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate si nepremiate la alte concursuri literare.
4. Lucrările, dactilografiate în trei (3) exemplare, vor fi trimise pe adresa: Muzeul Literaturii Române Iaşi, str. V. Pogor nr. 4, cod. 700110, Iaşi, tel. 0747.499.400, cu menţiunea Pentru Concursul „Mihail Sadoveanu”.
5. Lucrările se trimit până la data de 14 octombrie 2011 (data poştei). Ele vor purta în loc de semnătura un motto ales de autor. În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi motto), care va conţine numele şi prenumele autorului, locul şi data naşterii, o copie după cartea de identitate (opţional), studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronica (dacă există).
6. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului.
7. Lucrările premiate vor fi publicate, cu acceptul autorului, în antologia Festivalului Concurs Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediţia a II-a, 2011.
8. Lucrările care nu respectă condiţiile de mai sus nu vor fi înscrise în concurs.
9. Lucrările vor fi jurizate de un juriu alcătuit din scriitori şi critici din ţară, care va fi format după primirea lucrărilor. Premiile vor fi anunţate pe data de 31 octombrie 2011.
10. Organizatorii vor oferi, în şedinţa festivă din 5 noiembrie 2011, care va avea loc la Muzeul „Mihail SADOVEANU”, următoarele premii:
* Marele premiu „Mihail Sadoveanu” şi Premiul Uniunii Scriitorilor din România - filiala Iaşi;
* Premiul I; Premiul al II-lea; Premiul al III-lea; menţiuni, cu posibilitatea publicării în revistele literare partenere în cadrul festivalului.
11. Primele 15 texte vor fi publicate în Antologia Festivalului Naţional „Mihail Sadoveanu”, ediţia a II-a. Participanţii premiaţi vor primi exemplare din această antologie.
• Pentru detalii şi informaţii, persoană de contact:
Directorul festivalului - Liviu APETROAIE (muzeograf, membru al USR).
Tel. 0751.694.549; e-mail: liviu.apetroaie@gmail.com
Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Noi 03, 2012 7:37 am, editata de 7 ori
Re: FESTIVALUL NAŢIONAL MIHAIL SADOVEANU – Concursul Naţional de Proză, ediţia a II-a.
Păi, succes participanţilor!
Dacă numai până la 40 de ani, noi ăştia mai ''pe ultima sută de metri''', aşteptăm alte oportunităţi...
Felicitări organizatorilor!
Violetta petre
Dacă numai până la 40 de ani, noi ăştia mai ''pe ultima sută de metri''', aşteptăm alte oportunităţi...
Felicitări organizatorilor!
Violetta petre
violetta petre- Mesaje : 130
Data de inscriere : 04/04/2011
Varsta : 71
Localizare : Constanta
Re: FESTIVALUL NAŢIONAL MIHAIL SADOVEANU – Concursul Naţional de Proză, ediţia a II-a.
Mă bate gândul să particip. Eu am debutat editorial cu poezie nu cu proză, aşa că poate am dreptul. Sa văd ce zic organizatorii.
Ovidiu Raul Vasiliu- Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 49
Localizare : Iasi
hopsi noi!!!!
Firesc si normal era ca acest concurs sa se desfasoare pe categorii de varsta...asa cum a scris si marele scriitor....la toate varstee
PETRESCU DAN- Mesaje : 583
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 77
Localizare : Craiova
Desigur Raul ca se poate participa...m-am interesat eu deoarece m-am gandit ca ar fi bine sa participi si tu ....MULT SUCCES !!!
Rodica Rodean- Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Mulţumesc. Eu am trimis un mail d-lui Liviu Apetroaie cu întrebarea dacă pot participa în condiţiile în care am debutat editorial cu peozie, dar nu mi-a răspuns încă. Am trimis ieri dimineaţă. Dar dacă v-aţi interesat dv înseamnă că e ok. Cred că am să încerc.
Raul nu mai sta pe gânduri, prietenii din Asocaţie îţi sunt alături. Curaj şi mult succes!
Da, vă mulţumesc. Încercarea moarte n-are, aşa că..de ce nu? Să văd şi eu ce iese.
Muzeul Literaturii Române Iaşi, Societatea Culturală „Junimea’90”, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria municipiului Iaşi vă invită sîmbătă şi duminică, 5-6 noiembrie 2011, ora 11.00, la Muzeul „Mihail Sadoveanu” la FESTIVALUL NAŢIONAL MIHAIL SADOVEANU – Concursul Naţional de Proză, ediţia a II-a.
Din program:
Sîmbătă, 5 noiembrie, ora 11.00
- Te Deum întru pomenirea lui Sadoveanu
- Decernarea Premiului „Opera Omnia“
- Decernarea premiilor Concursului Naţional de Proză
- Colocviu: Opera lui Sadoveanu la 50 de ani de la moarte
- Recitaluri literar-artistice
Duminică, 6 noiembrie
- Pelerinaj sadovenian la Paşcani cu invitaţii Festivalului.
Coordonator: Liviu Apetroaie
Premiilor Concursului Naţional de Proză
Membrii juriului
George BĂLĂIŢĂ (preşedinte)
Prof. Univ. dr Constantin DRAM
Conf. Univ. dr. Antonio PATRAŞ
Dr. Daniel CORBU
Premiul I -Ichim Ioana , Tulcea
Premiul II- Belea Miruna Ştefana, Dâmboviţa
Premiul III-Despina Ioan Alexandru, Spania
Menţiuni 10
Muzeul Literaturii Române Iaşi, Societatea Culturală „Junimea’90”, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi şi Primăria municipiului Iaşi vă invită sîmbătă şi duminică, 5-6 noiembrie 2011, ora 11.00, la Muzeul „Mihail Sadoveanu” la FESTIVALUL NAŢIONAL MIHAIL SADOVEANU – Concursul Naţional de Proză, ediţia a II-a.
Din program:
Sîmbătă, 5 noiembrie, ora 11.00
- Te Deum întru pomenirea lui Sadoveanu
- Decernarea Premiului „Opera Omnia“
- Decernarea premiilor Concursului Naţional de Proză
- Colocviu: Opera lui Sadoveanu la 50 de ani de la moarte
- Recitaluri literar-artistice
Duminică, 6 noiembrie
- Pelerinaj sadovenian la Paşcani cu invitaţii Festivalului.
Coordonator: Liviu Apetroaie
Premiilor Concursului Naţional de Proză
Membrii juriului
George BĂLĂIŢĂ (preşedinte)
Prof. Univ. dr Constantin DRAM
Conf. Univ. dr. Antonio PATRAŞ
Dr. Daniel CORBU
Premiul I -Ichim Ioana , Tulcea
Premiul II- Belea Miruna Ştefana, Dâmboviţa
Premiul III-Despina Ioan Alexandru, Spania
Menţiuni 10
Liviu APETROAIE
Parintele Dumitru Merticaru
George Bălăiţă, Constantin Dram , Liviu Apetroaie şi Ştreangă Iulia Mădălina ( mentiune )
Simona Modreanu si Petre Ursache
Eugen Uricaru
Maia Mitru
Constantin Dram
Evenimentul s-a desfasurat in curtea Conacului si printre invitati remarcam pe: Ioan Ţăranu, Emilia Pavel, Nicolae Busuioc, Horia Zilieru, Marioara Preotu, Magda si Petru Ursache
Grupul Allegretto de la Şcoala Ion Simionescu Iaşi
Coordonatori Magda Paşca şi Ciprian Juncă
Ultima editare efectuata de catre Rodica Rodean in Dum Noi 06, 2011 7:00 am, editata de 5 ori
Maia Mitru, Olga Rusu, Lucian Vasiliu
Magda si Petre Ursache
Maia Mitru, Olga Rusu, Doamna Cecilia
Dorina Ciocan , Vasile Anton,
Dorina Ciocan, Rodica Rodean si Vasilisia Gradinariu Craciun
Dorina Ciocan si Vasilisia Gradinariu Craciun
Anca Oprescu si Olina Petrov
Livia Ciuperca, Olina Petrov, Emilia Pavel, Ana Iordache
Magda si Petre Ursache
Maia Mitru, Olga Rusu, Doamna Cecilia
Dorina Ciocan , Vasile Anton,
Dorina Ciocan, Rodica Rodean si Vasilisia Gradinariu Craciun
Dorina Ciocan si Vasilisia Gradinariu Craciun
Anca Oprescu si Olina Petrov
Livia Ciuperca, Olina Petrov, Emilia Pavel, Ana Iordache
Ultima editare efectuata de catre Rodica Rodean in Dum Noi 06, 2011 6:56 am, editata de 1 ori
Ultima editare efectuata de catre Rodica Rodean in Dum Noi 06, 2011 7:02 am, editata de 1 ori
Un eveniment culturat de marcă! 50 ani.. Îmi pare rău că nu am putut fi şi eu prezent. Felicitări celor care au organizat şi câştigătorilor concursului de proză! Oricum, am tras şi eu o bere în cinstea evenimentului, aşa că nu a trecut pe lângă mine..
Festival Naţional Mihail Sadoveanu
Un eveniment emoţionant, l-am simţit printre noi pe Sadoveanu cu vocea lui inconfundabilă. Mari poeţi, mari personalităţi, au fost prezenţi la omagierea scriitorului şi povestitorului Mihail Sadoveanu. O vreme frumoasă cu foşnet şi ploi de frunze ce s-au transformat în covor moldovenesc. Un grup de elevi împreună cu coordonatoarea Magda Paşcu au făcut să vibreze prin cântecele lor tot ce înconjoară casa Sadoveanu. Oameni de seamă, iubitori de Sadoveanu ne-au făcut să trăim cu sufletul şi să ne bucurăm de tot ce au povestit din viaţa marelui scriitor. Le mulţumim tuturor organizatorilor acestui Festival şi festivităţi, d-nei Rodica Rodean pentru înregistrările audio şi video prezentate. Dumnezeu să-l aibe în paza lui pe Mihail Sadoveanu.
am participat cu plăcere la evenimentul care încă îi păstrează vie memoria scriitorului Sadoveanu.
Dorina Ciocan Neculce- Mesaje : 558
Varsta : 60
Localizare : Iaşi
Subiecte similare
» FESTIVALUL NAŢIONAL DE PROZĂ „MIHAIL SADOVEANU”, ediţia a III-a, Iaşi, 3-5 noiembrie 2012
» Festivalul Naţional de Poezie „Cezar Ivănescu”
» Simpozionul Naţional „Ioan Petru Culianu” - ediţia a XI-a
» CONCURSUL NAŢIONAL „ION CREANGĂ“ DE CREAŢIE LITERARĂ – POVEŞTI IAŞI, 8 aprilie 2012 (ediţia a XX-a)
» Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”
» Festivalul Naţional de Poezie „Cezar Ivănescu”
» Simpozionul Naţional „Ioan Petru Culianu” - ediţia a XI-a
» CONCURSUL NAŢIONAL „ION CREANGĂ“ DE CREAŢIE LITERARĂ – POVEŞTI IAŞI, 8 aprilie 2012 (ediţia a XX-a)
» Festivalul Internaţional de Poezie „Grigore Vieru”
Universul Prieteniei :: PARTENERI :: MUZEUL LITERATURII ROMANE :: Concursul Naţional de proză "Mihail Sadoveanu"
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Iun 03, 2017 11:37 pm Scris de Mihai LEONTE
» Buna! cum mai esti tu astazi?
Mier Sept 14, 2016 8:10 pm Scris de Rodica Rodean
» Titi Nechita
Sam Iul 16, 2016 4:40 am Scris de Titi Nechita
» Tabăra de creaţie şi recreaţiei: Botoşani-plai eminescian, ziua 1
Mar Apr 12, 2016 5:42 am Scris de Admin
» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani – plai eminescian, ziua 2
Mar Apr 12, 2016 5:38 am Scris de Admin