Ultimele subiecte
Căutare
29 octombrie 2011- lansare de carte Vasile Anton
+4
Anton Vasile
Ovidiu Raul Vasiliu
Dorina Ciocan Neculce
Admin
8 participanți
Universul Prieteniei :: ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI IAŞI :: ACTIVITĂŢI ŞI EVENIMENTE ORGANIZATE DE ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI
Pagina 1 din 1
29 octombrie 2011- lansare de carte Vasile Anton
Ultima editare efectuata de catre Admin in Dum Oct 30, 2011 12:02 am, editata de 2 ori
Re: 29 octombrie 2011- lansare de carte Vasile Anton
felicitări, domnule Anton Vasile! mă bucur mult de acest eveniment important din viața dumneavoastră și de faptul că am putut să vă ofer o mână de ajutor în realizarea unui vis. cu respect și drag, dorina neculce
Dorina Ciocan Neculce- Mesaje : 558
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 60
Localizare : Iaşi
Vă felicit şi eu pentru carte şi aştept cu nerăbdare ziua de sâmbătă să ne întâlnim la lansare! Cu prietenie, Raul
Ovidiu Raul Vasiliu- Mesaje : 956
Varsta : 49
Localizare : Iasi
Mulţumiri sincere doamnei Dorina Neculce şi domnului Ovidiu Raul Vasiliu
Anton Vasile- Mesaje : 15
Data de inscriere : 15/06/2011
Varsta : 73
aștept să ne vedem sâmbătă, la muzeu. mult succes! cu respect și drag
Felicitari stimate domnule Anton, asa cum am mai scris, nu voi fi fizic acolo azi, dar sufletul meu va fi alaturi de dumneavoastra si de cei dragi din universul prieteniei, va tin pumnii sa nu aveti emotii, bafta.Cu drag din drag Mara.
Marioara Visan- Mesaje : 551
Data de inscriere : 17/03/2011
Varsta : 68
Rodica Rodean- Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 71
Cum sa scriu un eseu...Vasile Anton, prezinta Liviu Apetroaie
Cum sa scriu un eseu... Vasile Anton
In public recunoastem pe Maria Anton cu fiicele ( Ancuţa şi Gabriela) si nepoata ( Ligia Maria Pascal ), Marius Iulian Pascal, Lucian Avram, Ovidiu Raul Vasiliu, Iulia Ralia, Dorina Ciocan , Mihaela Suciu, Mario Castro Navarrete
Ultima editare efectuata de catre Rodica Rodean in Sam Oct 29, 2011 12:57 pm, editata de 1 ori
Mario Castro Navarrete
Mario Castro Navarrete
Mario Castro Navarrete la Cenaclul Universul Prieteniei
Siete poetas de Iasi-Rumania, prologo, selección y traducción de Mario Castro Navarrete, Editura Feed Back, Iasi, 2011, 80 p.
Mario Castro Navarrete la Cenaclul Universul Prieteniei
Siete poetas de Iasi-Rumania, prologo, selección y traducción de Mario Castro Navarrete, Editura Feed Back, Iasi, 2011, 80 p.
Emilian Marcu-articol aparut in revista Convorbiri literare
Sapte poeti ieseni (nu este nici o aluzie la cele sapte coline care străjuiesc orasul Iasi) sînt tradusi în limba spaniolă, cu multă aplecare si dragoste fată de poezie, pentru că însusi traducătorul este un bun poet si cunoscător al limbii române. Trăitor de aproape 40 de ani în Iasi, chilianul Mario Castro Navarrete s-a atasat de această a doua sa limba maternă aproape si a reusit să-i cunoască subtilitătile cunoscîndu-i pe scriitorii clasici ai literaturii române, dar si pe cei contemporani.
Liviu Apetroaiei, Daniel Corbu, Emilian Marcu, Nicolae Panaite, Indira Spătaru, Lucian Vasiliu si Horia Zilieru sînt cei sapte poeti pe care Mario Castro Navarrete i-a translat, urmînd ca într-un viitor apropiat să se apropie prin traducere de alti poeti din Iasi, această capitală a poeziei românesti. La
Începutul anilor 70 Mario Castro Navarrete a fost nevoit să-si realeagă patria si întîmplarea a făcut ca a doua lui patrie, România să-l îndrepte spre Iasi. Poet, profesor, bibliotecar si traducător din lirica chiliană si română, el contribuie din plin, publicînd în revistele de specialitate din cele două tări, la cunoasterea literaturii, mai ales contemporane, fiind si atasat cultural al Republicii Chile în România. Îndrăgostit de creatia scriitorilor clasici: Eminescu, Creangă, Sadoveanu, Topîrceanu si, asa cum spune el, lista este interminabilă, dar si de scriitorii contemporani, mai ales cei ieseni, Mario Castro Navarrete prin traducerile sale pune în valoare o parte din opera acestora. Antologia de fată este, asa cum sustine el, „un trabajo subiectivo”, prima dedicată poetilor ieseni care apare în Chile. Sperăm ca acesta să fie un început de bun augur si cititorii de poezie din Chile să aibă posibilitatea să aprecieze poezia care se scrie la Iasi si implicit în România. Celelalte cărti de traduceri vor confirma valoarea scriitorilor români.
Sapte poeti ieseni (nu este nici o aluzie la cele sapte coline care străjuiesc orasul Iasi) sînt tradusi în limba spaniolă, cu multă aplecare si dragoste fată de poezie, pentru că însusi traducătorul este un bun poet si cunoscător al limbii române. Trăitor de aproape 40 de ani în Iasi, chilianul Mario Castro Navarrete s-a atasat de această a doua sa limba maternă aproape si a reusit să-i cunoască subtilitătile cunoscîndu-i pe scriitorii clasici ai literaturii române, dar si pe cei contemporani.
Liviu Apetroaiei, Daniel Corbu, Emilian Marcu, Nicolae Panaite, Indira Spătaru, Lucian Vasiliu si Horia Zilieru sînt cei sapte poeti pe care Mario Castro Navarrete i-a translat, urmînd ca într-un viitor apropiat să se apropie prin traducere de alti poeti din Iasi, această capitală a poeziei românesti. La
Începutul anilor 70 Mario Castro Navarrete a fost nevoit să-si realeagă patria si întîmplarea a făcut ca a doua lui patrie, România să-l îndrepte spre Iasi. Poet, profesor, bibliotecar si traducător din lirica chiliană si română, el contribuie din plin, publicînd în revistele de specialitate din cele două tări, la cunoasterea literaturii, mai ales contemporane, fiind si atasat cultural al Republicii Chile în România. Îndrăgostit de creatia scriitorilor clasici: Eminescu, Creangă, Sadoveanu, Topîrceanu si, asa cum spune el, lista este interminabilă, dar si de scriitorii contemporani, mai ales cei ieseni, Mario Castro Navarrete prin traducerile sale pune în valoare o parte din opera acestora. Antologia de fată este, asa cum sustine el, „un trabajo subiectivo”, prima dedicată poetilor ieseni care apare în Chile. Sperăm ca acesta să fie un început de bun augur si cititorii de poezie din Chile să aibă posibilitatea să aprecieze poezia care se scrie la Iasi si implicit în România. Celelalte cărti de traduceri vor confirma valoarea scriitorilor români.
Constantin Ilie
Constantin Ilie-redactor la Radio Iasi
Performanţa într-o emisiune radio se atinge prin eleganţa şi corectitudinea limbajului, precizia informaţiei întregind prestaţia şi respectul pentru ascultător.
Invitat la Cenaclul Universul Prieteniei , Constantin Ilie a recitat câteva sonete
Constantin Ilie-sonete
Performanţa într-o emisiune radio se atinge prin eleganţa şi corectitudinea limbajului, precizia informaţiei întregind prestaţia şi respectul pentru ascultător.
Invitat la Cenaclul Universul Prieteniei , Constantin Ilie a recitat câteva sonete
Constantin Ilie-sonete
Felicitări domnului Anton Vasile și un drum lung pe acestă cale.
Vă urez mult succes în continuare.
Un gând bun Asociației Universul Prieteniei și cât mai multe evenimente ca acesta, pe care l-am sărbătorit în aceste momente.
Salut prezența domunului Constantin Ilie, de la radio Iași, a domnului Mario Castro Navarrete și a formației Emidor, condusă de domnul Teodor Munteanu.
cu respect, Dorina
Vă urez mult succes în continuare.
Un gând bun Asociației Universul Prieteniei și cât mai multe evenimente ca acesta, pe care l-am sărbătorit în aceste momente.
Salut prezența domunului Constantin Ilie, de la radio Iași, a domnului Mario Castro Navarrete și a formației Emidor, condusă de domnul Teodor Munteanu.
cu respect, Dorina
Ultima editare efectuata de catre Dorina Ciocan Neculce in Dum Oct 30, 2011 4:45 am, editata de 1 ori
O zi perfectă să-mi revăd vechii prieteni şi să cunosc oameni minunaţi;
Rodica Rodean- o gazdă primitoare, toată un zâmbet!
Liviu Apetroaie - un discurs super, sincer mi-a mers la suflet!
Grupul Emidor- conducător Teodor Munteanu- melodii deosebite! felicitări!
Mario Castro Navarrete- traducător şi promovator al poeţilor ieşeni în Chile
Constantin Ilie- voce eterică a culturii
Am plecat cu două cărţi. Mulţumesc Vasile Anton şi Ovidiu Raul!
Vasile Anton am să vă citesc cartea, nu cred c-o să pot scrie vreun eseu, dar cu siguranţă am ce învăţa! Aveţi o familie frumoasă, să vă bucuraţi cât mai mult de ea şi sper ca şi pe următoarea carte să putem vedea opera nepoatei.
Ovidiu Raul îmi pare rău că n-am putut participa la lansarea cărţii tale, mă bucură nespus faptul că mi-ai oferit un volum al sufletului tău sensibil. Cu preţuire şi drag te citesc!
Ce-i care au lipsit au fost prezenţi în inima mea!
Rodica Rodean- o gazdă primitoare, toată un zâmbet!
Liviu Apetroaie - un discurs super, sincer mi-a mers la suflet!
Grupul Emidor- conducător Teodor Munteanu- melodii deosebite! felicitări!
Mario Castro Navarrete- traducător şi promovator al poeţilor ieşeni în Chile
Constantin Ilie- voce eterică a culturii
Am plecat cu două cărţi. Mulţumesc Vasile Anton şi Ovidiu Raul!
Vasile Anton am să vă citesc cartea, nu cred c-o să pot scrie vreun eseu, dar cu siguranţă am ce învăţa! Aveţi o familie frumoasă, să vă bucuraţi cât mai mult de ea şi sper ca şi pe următoarea carte să putem vedea opera nepoatei.
Ovidiu Raul îmi pare rău că n-am putut participa la lansarea cărţii tale, mă bucură nespus faptul că mi-ai oferit un volum al sufletului tău sensibil. Cu preţuire şi drag te citesc!
Ce-i care au lipsit au fost prezenţi în inima mea!
Ultima editare efectuata de catre Mihaela Suciu in Dum Oct 30, 2011 6:00 am, editata de 1 ori
Mihaela Suciu- Mesaje : 94
Data de inscriere : 17/04/2011
Varsta : 64
Localizare : Bacău
Felicitări domnului Anton! Este primul volum de eseuri la lansarea căruia sunt prezent şi este un volum foarte interesant, având în vedere temele abordate şi bibliografia bogată. V-am oferit cu drag cartea, doamna Mihaela.
Ovidiu Raul Vasiliu- Mesaje : 956
Varsta : 49
Subiecte similare
» 23 martie 2013, Lansare de carte- Vasile Ionac
» Vasile Alecsandri-Portret in timp-lansare de carte
» 19 octombrie 2012, Dubla lansare de carte
» Toamnă Bucovineană, 12-13 octombrie 2012
» 23 octombrie 2012, Lansare de carte, Pelegrin printre cuvinte - Marioara Vişan
» Vasile Alecsandri-Portret in timp-lansare de carte
» 19 octombrie 2012, Dubla lansare de carte
» Toamnă Bucovineană, 12-13 octombrie 2012
» 23 octombrie 2012, Lansare de carte, Pelegrin printre cuvinte - Marioara Vişan
Universul Prieteniei :: ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI IAŞI :: ACTIVITĂŢI ŞI EVENIMENTE ORGANIZATE DE ASOCIAŢIA UNIVERSUL PRIETENIEI
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Iun 03, 2017 11:37 pm Scris de Mihai LEONTE
» Buna! cum mai esti tu astazi?
Mier Sept 14, 2016 8:10 pm Scris de Rodica Rodean
» Titi Nechita
Sam Iul 16, 2016 4:40 am Scris de Titi Nechita
» Tabăra de creaţie şi recreaţiei: Botoşani-plai eminescian, ziua 1
Mar Apr 12, 2016 5:42 am Scris de Admin
» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani – plai eminescian, ziua 2
Mar Apr 12, 2016 5:38 am Scris de Admin