Ultimele subiecte
Căutare
Zilele I.L.Caragiale la Iasi, 27-29 noiembrie 2012
3 participanți
Pagina 1 din 1
Zilele I.L.Caragiale la Iasi, 27-29 noiembrie 2012
Anul 2012 are o importanţă deosebită pentru cultura românescă în general şi pentru teatrul românesc în particular, fiind desemnat Anul Caragiale, datorită dublei semnificaţii: 160 de la naşterea şi 100 de ani de la moartea marelui dramaturg român. Considerat un Moliere al românilor, adică un moralist şi un caracterolog, I. L. Caragiale, unul dintre cei mai valoroşi scriitori români, continuă să ofere o imagine realistă a societăţii româneşti. Este un autor fundamental al literaturii române, fiind un junimist cu o operă realistă şi mereu ancorat în realităţile social – istorice şi politice ale vremii sale.
Pentru a-l omagia, în perioada 27-29 noiembrie, Consiliul Judeţean Iaşi şi Teatrul Luceafărul vor organiza ZILELE I. L. CARAGIALE LA IAŞI. Principalele manifestări vor include trei importante spectacole de teatru, din care unul susţinut de actorii Teatrului Masca din Bucureşti şi două ai Teatrului Naţional „Satiricus” din Chişinău. Seria de evenimente va mai include expoziţii de costume, recuzită, artă plastică şi decorativă, fotografii, documente originale şi afişe, două sesiuni de workshop cu artistul Mihai Mălaimare, un concert coral şi momente actoriceşti în interpretarea artiştilor Filarmonicii „Moldova” şi a actorilor Teatrului „Luceafărul” cu şi despre opera scriitorului. Tot în acest cadru va fi inclusă şi o masă rotundă care va fi organizată la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, unde vor participa importanţi oameni de cultură din Iaşi. „Pe 28 şi pe 29 noiembrie, ieşenii vor putea să îi vadă pe scena Teatrului <> pe actorii Teatrului Masca din Bucureşti, în fruncte cu celebrul Mihai Mălaimare, precum şi pe actorii de la Teatrul Naţional <> din Chişinău. Încercăm astfel să aducem contribuţia spre a face şi mai cunoscută opera sa şi dragostea noastră pentru aceasta”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean.
Biletele la spectacole pot fi achiziţionate de la Teatrul "Luceafărul", respectiv Filarmonica "Moldova" Iași, în funcție de locul de desfășurare. Mai multe detalii găsiţi pe www.icc.ro.
Sursa: Consiliul Județean Iași
Pentru a-l omagia, în perioada 27-29 noiembrie, Consiliul Judeţean Iaşi şi Teatrul Luceafărul vor organiza ZILELE I. L. CARAGIALE LA IAŞI. Principalele manifestări vor include trei importante spectacole de teatru, din care unul susţinut de actorii Teatrului Masca din Bucureşti şi două ai Teatrului Naţional „Satiricus” din Chişinău. Seria de evenimente va mai include expoziţii de costume, recuzită, artă plastică şi decorativă, fotografii, documente originale şi afişe, două sesiuni de workshop cu artistul Mihai Mălaimare, un concert coral şi momente actoriceşti în interpretarea artiştilor Filarmonicii „Moldova” şi a actorilor Teatrului „Luceafărul” cu şi despre opera scriitorului. Tot în acest cadru va fi inclusă şi o masă rotundă care va fi organizată la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, unde vor participa importanţi oameni de cultură din Iaşi. „Pe 28 şi pe 29 noiembrie, ieşenii vor putea să îi vadă pe scena Teatrului <
Biletele la spectacole pot fi achiziţionate de la Teatrul "Luceafărul", respectiv Filarmonica "Moldova" Iași, în funcție de locul de desfășurare. Mai multe detalii găsiţi pe www.icc.ro.
Sursa: Consiliul Județean Iași
Zilele I.L.Caragiale la Iasi, 27 noiembrie 2012
Daniel Corbu, directorul Muzeului Literaturii Romane Iasi, trage talanga junimista
Vernisaj expozitie "Lumea lui Caragiale"
In lumea lui Caragiale- Iasi, 27 decembrie 2012, Daniel Corbu, Anca Buzea, Laura Terente
Au facut prezentari :Ioan Holban, Valentin Talpalaru, Daniel Corbu
Originea familiei Caragiale-Ioan Holban
Originea familiei Caragiale-Ioan Holban, Iasi,27 noiembrie 2012
Petru Ciubotaru
Petru Ciubotaru, Anca Buzea, Ioan Holban
Dintre cei prezenti recunoastem pe : Ioan Holban, Anca Buzea, Laura Terente, Magda si Petre Ursache, Ioana Irimia, Nicolae Cretu, Emilian Marcu,Valentin Talpalaru,Catalin Mihai Stefan, Cotinel Munteanu, etc
Rodica Rodean- Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 71
Localizare : Iasi
Re: Zilele I.L.Caragiale la Iasi, 27-29 noiembrie 2012
Minunat! Din păcate, nu am putut participa şi eu, dar vor veni şi alte ocazii.
Ovidiu Raul Vasiliu- Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 49
Localizare : Iasi
Subiecte similare
» FESTIVALUL NAŢIONAL DE PROZĂ „MIHAIL SADOVEANU”, ediţia a III-a, Iaşi, 3-5 noiembrie 2012
» 16 iunie 2012-"Caragiale în Iaşii Junimii"
» Zilele Ateneului Tătăraşi Editia a II-a 21 - 29 APRILIE 2012
» Costin Neamţu, vernisaj expoziţie, 12 noiembrie 2012
» 10 noiembrie 2012, Lansare de carte la Galaţi-Strune de dor, Vera Crăciun
» 16 iunie 2012-"Caragiale în Iaşii Junimii"
» Zilele Ateneului Tătăraşi Editia a II-a 21 - 29 APRILIE 2012
» Costin Neamţu, vernisaj expoziţie, 12 noiembrie 2012
» 10 noiembrie 2012, Lansare de carte la Galaţi-Strune de dor, Vera Crăciun
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Sam Iun 03, 2017 11:37 pm Scris de Mihai LEONTE