Universul Prieteniei
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Tvr_ia10

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Sigla_13

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Logorr10

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Agenti10

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Sigla_12

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.Iaşi

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Usr.png_zpswlwosewt

Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Logo%20gh%20asachi_zpsrat2ap93

Asociaţia Literară „Păstorel”
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Logo_p_zpswlzkexoc

Editura PIM

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Logo_PIM_zpsryukazl0

Complexul Muzeal "Moldova" Iaşi

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Palat_11

Ultimele subiecte
» Mihai LEONTE poetul armoniei si al optimismului...
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptySam Iun 03, 2017 11:37 pm Scris de Mihai LEONTE

» Buna! cum mai esti tu astazi?
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptyMier Sept 14, 2016 8:10 pm Scris de Rodica Rodean

» Titi Nechita
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptySam Iul 16, 2016 4:40 am Scris de Titi Nechita

» Tabăra de creaţie şi recreaţiei: Botoşani-plai eminescian, ziua 1
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptyMar Apr 12, 2016 5:42 am Scris de Admin

» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani – plai eminescian, ziua 2
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptyMar Apr 12, 2016 5:38 am Scris de Admin

» Tabăra de creaţie şi recreaţie:Botoşani-plai eminescian, ziua 3
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptyMar Apr 12, 2016 5:33 am Scris de Admin

» Tabăra de creaţie şi recreaţie:Botoşani-plai eminescian, ziua 4
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptyMar Apr 12, 2016 5:27 am Scris de Admin

» Tabăra de creaţie şi recreaţie:Botoşani-plai eminescian, ziua 5
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptyMar Apr 12, 2016 5:17 am Scris de Admin

» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani–plai eminescian, ziua 6
Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 EmptyMar Apr 12, 2016 5:10 am Scris de Admin

web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Labels=0 ===========================
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010

In jos

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Empty Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010

Mesaj Scris de Admin Mier Mar 16, 2011 9:13 pm

=======================================
UN AN… de Cenaclu.
Dumnezeu, aşează în fiecare suflet o grădină de trandafiri, depinde de noi cum îngrijim grădina. Iar noi, membri asociaţiei Universul Prieteniei, am gandit că unul din cele mai bune mijloace de a menţine gradina din sufletele noastre cât mai frumoasă, ar fi înfiinţarea unui cenaclu literar. De aceea, anul trecut pe data de 27 februarie 2010, am deschis seria şedintelor Cenaclului Universul Prieteniei, într-o locaţie superbă, la Casa Memorială Mihail Sadoveanu, cu sprijinul Muzeului Literaturii Romane din Iaşi, sprijin acordat prin persoana distinsului poet Liviu Apetroaie care din acea zi şi până în prezent ne este mereu alături, la orice fel de manifestare şi căreia îi mulţumim şi pe acestă cale.

Cenaclul „Universul Prieteniei” are caracterul unui salon literar prin faptul că pe lângă promovarea creaţiei, prezintă în cadrul şedinţelor sale invitaţi de prestigiu din lumea culturală.
Pe parcursul celor 10 întâlniri la Conacul Conului Sadoveanu, ne-au încântat sufletele oameni de marcă ai literaturii şi începem prin ai mulţumi pentru sprijinul acordat ori de câte ori am apelat, domnului Emilian Marcu, un prieten de suflet al cenaclului nostru şi domnului Horia Zilieru, care a raspuns mereu prezent solicitărilor noastre, de la care am avut bucuria să culegem perle sufleteşti de o mare valoare.

Pe parcursul unui an de întâlniri am avut onoarea să-i avem invitati şi pe distinşii: Cassian Maria Spiridon, Gheorghe Drăgan, Valentin Talpalaru, Ion Mitican, Florin Buciuleac, Vasilian Doboş,Vasile Proca, Doina Bazgan, părintele Aonofriesei Răzvan, Dorin Lehaci, Emilia Pavel, Irina Zamfiră Danilă, Marcel Lutic, iar de la Asociaţia Mihai Eminescu din Cernăuţi ne-a facut onoarea să participe la una din şedintele cenaclului, preşedintele asociaţiei, domnul Vasile Bâcu. Pentru că una din temele cenaclului o reprezintă lansarea de carte, vreau să vă aduc la cunoştină următoarele proiecte la care au lucrat cu multă dăruire doamna Rodica Rodean preşedinta asociaţiei şi doamna Didina Sava, vicepreşedinta asociaţiei noastre, cărora ţin să le multumesc pe această cale pentru tot ceea ce fac şi reuşesc muncind din greu, cu mijloace materiale proprii, ca noi, cei care ne petrecem o sâmbătă pe lună, 2 ore, la Casa Sadoveanu, sa plecăm cu sufletele încărcate de frumos.

În luna aprilie sub îngrijirea doamnei Rodica Rodean 2 volume, Anotimpul Culorilor-autor Marioara Vişan şi Prin fire de dor- autor Elena Păduraru. In mai 2010, prin strădania doamnei Didina Sava volumul Poeme violete- autor Violleta Petre.Apoi în luna septembrie si respectiv in noiembrie, tot sub atenta îndrumare a doamnei Didina Sava – volumul Treizeci şi cinci – autor Raul Ovidiu Vasiliu si Fereastra de la răsăritul cuvântului-autor Vasilica Ilie. Au urmat: în decembrie, volumul Dicolo de cer- autor Violleta Petre,ediţie îngrijită de doamna Rodica Rodean şi în februarie 2011, volumul Paralelele sufletului -autor Florin Stratulat, editie ingrijita de doamna Didina Sava.
In urma propunerii doamnei Marioara Vişan, coordonatorul Cenaclului, a fost înfiinţată rubrica Să facem cunoştinţă cu..., unde au citit cei ce nu au îndrăznit până acum să-şi facă publice tainele sufletelor, au evoluat tineri talentaţi din diferite şcoli care au susţinut mici programe artistice, au avut loc vernisaje de pictură şi colocvii pe teme foarte variate.Un aport substantial la alcătuirea programului Cenaclului l-a avut şi doamna Dorina Ciocan, membra în comitetul de organizare.
Deci acum la bilanţul primului nostru an de activitate putem spune că Cenaclul Universul Prieteniei şi-a realizat tot ce şi-a propus, sperăm ca şi în continuare să fim la înalţimea exigenţelor iubitorilor de frumos şi să reuşim să aducem la Conacul cu liliac al domnului Sadoveanu cât mai mulţi iubitori ai artelor. Vă mulţumim că ne-aţi fost alături şi vă aşteptăm cu drag şi la următoarele manifestări ale Cencalului Universul Prieteniei.
========================================

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna02

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna04

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna05

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna06

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna09

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna10

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna11

Cenaclul UNIVERSUL PRIETENIEI-2010 Luna12

Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Mar 26, 2011 12:39 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum