Ultimele subiecte
Căutare
Ovidiu Raul Vasiliu
+16
Camelia Constantin
Marian Malciu
MARIANA BENDOU
PETRESCU DAN
Dorina Ciocan Neculce
George Gîtlan
liviu miron
Didina Sava
Mihaela Suciu
Admin
Anca Acatrinei
violetta petre
Stanescu Aurel Avram
Marioara Visan
Rodica Rodean
Ovidiu Raul Vasiliu
20 participanți
Pagina 3 din 8
Pagina 3 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Ovidiu Raul Vasiliu
Cu drag, bluemoon
Ovidiu Raul Vasiliu- Mesaje : 956
Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 49
Localizare : Iasi
o stiu copii mei pe de rost,e imnul nostru pupici Raul
Anca Acatrinei- Mesaje : 314
Varsta : 47
aha păi e cam jucăuşă ce e drept..şi eu când eram puştam o fredonam toată ziua. pup
Silvia Goteanschii - Conversaţie în nu major
Conversaţie în nu major
mi-ai spus că am corpul alb
ca un trup de fildeş,
mi-ai spus că norii aruncă
cu bulgări de spumă în bătrâni şi copii,
mi-ai spus că tăcerea coboară în mine
ca un fluture negru,
mi-ai spus că am în suflet
provizii de culori şi romaniţe
.........................................
îţi spun
că devii o stană de piatră
printre clipele care se izbesc în gol,
îţi spun că ai în loc de suflet
un sfinx zgribulit,
îţi spun că setea ta de cer
a fost prea adâncă,
îţi spun că vei rămâne singur
ca un câine care urlă la lună
..........................................
ne-am spus,
de azi înainte toate misterele lumii s-au prăbuşit.
(Silvia Goteanschii)
mi-ai spus că am corpul alb
ca un trup de fildeş,
mi-ai spus că norii aruncă
cu bulgări de spumă în bătrâni şi copii,
mi-ai spus că tăcerea coboară în mine
ca un fluture negru,
mi-ai spus că am în suflet
provizii de culori şi romaniţe
.........................................
îţi spun
că devii o stană de piatră
printre clipele care se izbesc în gol,
îţi spun că ai în loc de suflet
un sfinx zgribulit,
îţi spun că setea ta de cer
a fost prea adâncă,
îţi spun că vei rămâne singur
ca un câine care urlă la lună
..........................................
ne-am spus,
de azi înainte toate misterele lumii s-au prăbuşit.
(Silvia Goteanschii)
Emilian Marcu -Vitrina Cartilor-Revista Convorbiri Literare-iunie 2011
3p
Raul a primit 3 penite
Raul Ovidiu Vasiliu, Treizeci si cinci, Editura PIM, Iasi, 2010, 74 p. Postfată de Liviu Apetroaiei
Cele 35 de poeme, trepte de initiere în poezie, de Raul Ovidiu Vasiliu, poet din născare, sînt si 35 de trepte de pătimire prin cuvînt spre rostirea poeziei. Această nouă carte apărută gratie Asociatiei Universul Prieteniei, o asociatie culturală care deja se poate mîndri cu un set impresionant de volume pe care le-a păstorit, dovedeste faptul că se vede o maturizare a celor care au îngrijit cărtile editate, un gust special pentru poezia adevărată si rafinament. La Raul Ovidiu Vasiliu cotidianul capătă mereu valente poetice prin talentul său, prin lecturile multiple si serioase pe care le are la activ si prin modul cum stie să mînuiască acest material numit cuvînt si să-l aseze cu har la locul cuvenit. Dar spre deosebire de alti poeti cu lecturi solide, la Raul Ovidiu Vasiliu informatiile sînt vii si construiesc un univers special si nu sînt doar niste depozite de informatii, care mai mult încurcă decît ajută si fac umbră cărtilor. Livresc, dar pe un fond religios bine asimilat cu o piosenie mai mereu discretă, el îsi scrie fiecare poem cu multă atentie: „Nu te admir exagerat de mult/ Si nu fac din iubirea mea un cult,/ Căci visurile nu eu mi le fac –/ Eu nu exagerez decît cînd tac.// Nu-mi amintesc exagerat de des/ De chipul tău, dar nu am de ales/ Căci într-o oră, nici un om, ca mine,/ Nu a trăit o viată pentru tine”. Am citat poemul „Amor tranquilo” pentru eminescianismul pe care îl poartă cu sine, pentru calmitatea, dar nu resemnarea, rostirii gîndurilor poetice cît si pentru curătenia morală pe care o degajă, poem ce se poate constitui chiar într-un fel de ars poetica a lui. Liviu Apetroaiei, în postfata la această carte, descoperă cum că: „poetul stăpîneste, deja, măsura necesară ansamblului constructiei sferei poetice...”. Raul Ovidiu Vasiliu este un poet autentic, în care îmi pun sperantele unei interesante evolutii în cărtile viitoare.
sursa:http://convorbiri-literare.dntis.ro/MARCUmar11.htm
Raul a primit 3 penite
Raul Ovidiu Vasiliu, Treizeci si cinci, Editura PIM, Iasi, 2010, 74 p. Postfată de Liviu Apetroaiei
Cele 35 de poeme, trepte de initiere în poezie, de Raul Ovidiu Vasiliu, poet din născare, sînt si 35 de trepte de pătimire prin cuvînt spre rostirea poeziei. Această nouă carte apărută gratie Asociatiei Universul Prieteniei, o asociatie culturală care deja se poate mîndri cu un set impresionant de volume pe care le-a păstorit, dovedeste faptul că se vede o maturizare a celor care au îngrijit cărtile editate, un gust special pentru poezia adevărată si rafinament. La Raul Ovidiu Vasiliu cotidianul capătă mereu valente poetice prin talentul său, prin lecturile multiple si serioase pe care le are la activ si prin modul cum stie să mînuiască acest material numit cuvînt si să-l aseze cu har la locul cuvenit. Dar spre deosebire de alti poeti cu lecturi solide, la Raul Ovidiu Vasiliu informatiile sînt vii si construiesc un univers special si nu sînt doar niste depozite de informatii, care mai mult încurcă decît ajută si fac umbră cărtilor. Livresc, dar pe un fond religios bine asimilat cu o piosenie mai mereu discretă, el îsi scrie fiecare poem cu multă atentie: „Nu te admir exagerat de mult/ Si nu fac din iubirea mea un cult,/ Căci visurile nu eu mi le fac –/ Eu nu exagerez decît cînd tac.// Nu-mi amintesc exagerat de des/ De chipul tău, dar nu am de ales/ Căci într-o oră, nici un om, ca mine,/ Nu a trăit o viată pentru tine”. Am citat poemul „Amor tranquilo” pentru eminescianismul pe care îl poartă cu sine, pentru calmitatea, dar nu resemnarea, rostirii gîndurilor poetice cît si pentru curătenia morală pe care o degajă, poem ce se poate constitui chiar într-un fel de ars poetica a lui. Liviu Apetroaiei, în postfata la această carte, descoperă cum că: „poetul stăpîneste, deja, măsura necesară ansamblului constructiei sferei poetice...”. Raul Ovidiu Vasiliu este un poet autentic, în care îmi pun sperantele unei interesante evolutii în cărtile viitoare.
sursa:http://convorbiri-literare.dntis.ro/MARCUmar11.htm
Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Dum Iun 19, 2011 5:42 am, editata de 5 ori
Te felicit din toata inima
Draga Raul,
Te felicit din toata inima si ma bucur pentru tine, cum pentru mine insami nu m-as putea bucura.Sunt mandra de tine si sunt extrem de mandra si ca volumul la care se refera domnul Marcu eu te-am sfatuit sa ti-l scoti.Totdeauna ma gandesc cu bucurie enorma pentru tine ca acel mic volumas,placheta aceea atat de draguta cu cele 35 de poeme la a carei aparitie te-am mobilizat, ti-a deschis drumuri noi, negandite de tine,ti-a deschis dorul si curajul de a scrie mai mult si de a-ti configura de ce nu destinul poetic in aceasta lume.
Inca o data de o mie de ori BRAVO !
Te felicit din toata inima si ma bucur pentru tine, cum pentru mine insami nu m-as putea bucura.Sunt mandra de tine si sunt extrem de mandra si ca volumul la care se refera domnul Marcu eu te-am sfatuit sa ti-l scoti.Totdeauna ma gandesc cu bucurie enorma pentru tine ca acel mic volumas,placheta aceea atat de draguta cu cele 35 de poeme la a carei aparitie te-am mobilizat, ti-a deschis drumuri noi, negandite de tine,ti-a deschis dorul si curajul de a scrie mai mult si de a-ti configura de ce nu destinul poetic in aceasta lume.
Inca o data de o mie de ori BRAVO !
Mulţumesc mult, Didi! Cu prietenie şi cu drag.
Muntele Athos
Muntele Athos
În Muntele Athos, tăcerile vii
Se-amestecă-n fum de tămâie
Şi spiritul Lavrei te-ndeamnă să vii
Afară din lumea pustie.
De-ajungi în Careia, nu te opri -
Oprirea te-opreşte prin sine
Şi pulsul îţi creşte-nainte de-a şti
De-i lucru banal sau minune.
De verşi dicţionarul pe vârful Aton,
Aşteaptă-i sfârşitul în taină;
De cânţi fără note şi fără ison,
Îţi dă Maica Domnului haină.
În Muntele Athos, tăcerile vii
Se-amestecă-n fum de tămâie
Şi spiritul Lavrei te-ndeamnă să vii
Afară din lumea pustie.
De-ajungi în Careia, nu te opri -
Oprirea te-opreşte prin sine
Şi pulsul îţi creşte-nainte de-a şti
De-i lucru banal sau minune.
De verşi dicţionarul pe vârful Aton,
Aşteaptă-i sfârşitul în taină;
De cânţi fără note şi fără ison,
Îţi dă Maica Domnului haină.
Ştersesem poezia "Muntele Athos" şi comentariile la ea, că mă gândeam să-i mai adaug cine ştie ce minuni dar până la urmă ea s-a încăpăţânat şi a rămas tot aşa. Aşadar, mă scuzaţi, doamnele mele
Nepoata mea, Beatrice
Nepoata mea, Beatrice
Nepoata mea Beatrice s-a născut când iarna era pe sfârşite
Şi moartea coasa-şi pierdea în ropote de primăvară,
În inimă sângele îmi clipocea gângureli nelămurite
Iar zidul cetăţii crăpa ca un fum de ţigară.
Nepoata mea Bea este poza parfumului florii de tei,
Ce n-are oştire şi niciun răspuns nu mai cată -
Aşadar tu moarte, mai cumpără-ţi coasă, de vrei,
Să ai ce să pierzi când va fi să mă nasc înc-odată.
Nepoata mea Beatrice s-a născut când iarna era pe sfârşite
Şi moartea coasa-şi pierdea în ropote de primăvară,
În inimă sângele îmi clipocea gângureli nelămurite
Iar zidul cetăţii crăpa ca un fum de ţigară.
Nepoata mea Bea este poza parfumului florii de tei,
Ce n-are oştire şi niciun răspuns nu mai cată -
Aşadar tu moarte, mai cumpără-ţi coasă, de vrei,
Să ai ce să pierzi când va fi să mă nasc înc-odată.
Am citit colegelor mele poeziile tale si ai primit felicitari, le-am marturisit ca sunt indragostita de poeziile tale.
Marioara Visan- Mesaje : 551
Data de inscriere : 17/03/2011
Varsta : 68
Localizare : Iaşi
Vă mulţumesc foarte mult. O seară minunată tuturor!
sunteti frumosi amandoi si chiar va sade bine.
Cand va dansam la nunta?
Cand va dansam la nunta?
liviu miron- Mesaje : 129
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 57
Localizare : IASI
Mulţumesc. Ehhh, când vine săptămâna aceea chioară, nu mai stăm pe gânduri..în curând, în curând
Raul,pupici.minunata poza,ia si te insoara repede!!!!!pina nu fac eu par alb.
ee nu e treaba usoara
mai bine mai astept
decat sa o dau in bara
pup
mai bine mai astept
decat sa o dau in bara
pup
Chiar va sta superb impreuna, iar atunci cand faci pasul trebuie sa fie saptamana Luminata nu saptamana chioara, sa va dea Dumnezeu sanatate si gandul frumos al casatoriei.
Mulţumim frumos dna Mara! Eee aşa e vorba în popor cu "săptămâna chioară". Vă doresc un weekend aşa cum vă place dv!
Mulţumim!
Evantaiele regale
Evantaiele regale
(Doamnelor Rodica Rodean şi Didina Sava)
Regina neagră-n colţu-i negru stă,
Din fire unghiul drept îi vine bine
Şi-a ei diagonală-n frâuri ţine
Balanţa unui vis, ce clatină
Contrarele emoţii şi destine.
Iar dama albă-n colţ vecin, ne dă,
Cu alba-i bisectoare-o datină
Încrucişată, necuprinsă-n sine.
Şi iată şahu-n două evantaie,
Cu infinite forme de văpaie
Şi cu deschideri suspendate-n cui.
Şi iată lumea-n două diagonale,
Închisă-n patru puncte cardinale
De-un roş-albastru, ce nu poţi să-l spui!...
(Doamnelor Rodica Rodean şi Didina Sava)
Regina neagră-n colţu-i negru stă,
Din fire unghiul drept îi vine bine
Şi-a ei diagonală-n frâuri ţine
Balanţa unui vis, ce clatină
Contrarele emoţii şi destine.
Iar dama albă-n colţ vecin, ne dă,
Cu alba-i bisectoare-o datină
Încrucişată, necuprinsă-n sine.
Şi iată şahu-n două evantaie,
Cu infinite forme de văpaie
Şi cu deschideri suspendate-n cui.
Şi iată lumea-n două diagonale,
Închisă-n patru puncte cardinale
De-un roş-albastru, ce nu poţi să-l spui!...
Lol!!!!
Lumea este asa cum spui
o tabla de sah protocalie
care sade agatata-n cui,
si-asteapta nebuni sa vie
la remiza regelui.
O frumoasa poezie,
cai si ture si regine
se perinda-n capul meu,
pentru ca mi-e drag de tine,
o sa te citesc mereu.
o tabla de sah protocalie
care sade agatata-n cui,
si-asteapta nebuni sa vie
la remiza regelui.
O frumoasa poezie,
cai si ture si regine
se perinda-n capul meu,
pentru ca mi-e drag de tine,
o sa te citesc mereu.
Vă mulţumesc
Oare care regina oi fi...cea alba sau cea neagra ???
Da...lumea e o tabla de sah...dar eu nu voi intra niciodata in acest joc...jocul presupune dorinta de castig...ori eu nu vreau sa castig nimic...mie imi este suficient sa stiu ca oamenii sunt multumiti si le pot aduce zambetul pe obraz
Da...lumea e o tabla de sah...dar eu nu voi intra niciodata in acest joc...jocul presupune dorinta de castig...ori eu nu vreau sa castig nimic...mie imi este suficient sa stiu ca oamenii sunt multumiti si le pot aduce zambetul pe obraz
Rodica Rodean- Mesaje : 1506
Data de inscriere : 16/03/2011
Varsta : 71
interesant acest, "derby", pe masa impartita in carouri!
George Gîtlan- Mesaje : 54
Data de inscriere : 28/06/2011
Varsta : 52
Localizare : Buftea
adevaratii jucatori fac din joc un scop in sine si nu din cistig.trairile unei partide bine jucate inseamna un adevarat tonic pentru musculatura vietii.si fericiti sint cei care au si un partener pe masura .deci ceva bun tot este.
Vă mulţumesc tuturor pentru comentarii. D-na Rodica, nu vă spun care dintre regine sunteţi.. ..oricum nu o să-mi comentez propria poezie..doar atât vă spun că eu am vrut să sugerez complementaritatea şi, desigur, cum sunt foarte greu de mulţumit, am vrut să sugerez mult mai mult...
Evantaiele regale
Splendid poemul "Evantaiele regale" Raul.Nu am putut sa nu observ influenta shakespereana a stilului.
Facand abstractie de dedicatie, la care nu ma voi referi cautand identificari de personaje,pentru ca as bagateliza un poem profund intelectual care eu cred ca va ramane antologic in creatia ta prin spectacolul de inteligenta si metafora care il ofera,minimalizandu-l la o parodie ieftina, sau gasind conotatii de telenovela sudamericana,ceea ce ar fi jgnitor pentru tine Raul care prin acest poem surprinzi admirabil chintesenta existential umana abordata metaforic, facand apel la notiuni de simbolistica profunda.
Am spus ca m-a frapat intr-un mod cu totul placut factura shakespereana a acestui poem. Shakespeare care dupa cum stim a avut marea indemanare si arta de a descrie mecanismele trairilor,comportamentelor si pasiunilor umane. Si ca sa argumentez observatiile mele,ma voi referi putin la simbolistica celor patru culori alese
Negrul este culoarea sobrietatii, a decentei dar sugereaza si depresie ,doliu,nehotarare, tristete afectiva ,sfarsit,despartire,introvertire, etc…
Albul e culoarea sinceritatii expansivitatii, exprima liniste ,impacare, pace ,puritate, raceala, fericire,vitalitate. Rosul provoaca,incita la actiune ,stimuleaza.Albastrul e culoarea intelectului, indeamna la calm ,la reverie,la concetrare, liniste interioara,meditatie seriozitate,odihna ,relaxare ,etc.Albul si negrul impreuna sunt fortele primordiale si complementare care compun universul. Deci, asa cum lapidar explica Raul si eu am vazut de fapt in poem metafora complementaritatii universale care prin imbinarea lor dau dinamica lumii in nemarginirea ei in spatiu si timp...Spledida ultima strofa, magistral metaforizata lumea in esenta creatiei ei adica totul este o intersectare de diagonale, miscarea celor doua regine pe tabla de sah a omenirii fiind simboluri ale gandirii umane, arhetipuri ale simtirii umane in general.Si toate acestea se petrec in “patru puncte cardinale/De-un roş-albastru, ce nu poţi să-l spui!...” adica viata este o confruntare permanenta in procesul de creatie si existenta umana se zbate intre firea umana(reprezentata prin culoarea rosie) si firea dumnezeiasca (reprezentata prin culoarea albastra).Si iarasi cele doua culori adica cele doua firi aprind valvatai "Şi iată şahu-n două evantaie,/Cu infinite forme de văpaie/Şi cu deschideri suspendate-n cui"..Ce strofa incantatoare.Deci tabla de sah e arena lumii ,iar cele doua regine sunt insasi lumea contrariilor atat de intens legate intre ele si fara de care nu se poate concepe existenta.Polaritatea celor doua elemente, fara incercarea de armonizare a celor doua forte duc la stagnari,la irosiri, la suspendari, la blocarea evolutiei("deschideri suspendate-n cui ")
Am apreciat foarte mult si stilul usor alambicat, invechit al versului cu inversiuni
"Cu alba-i bisectoare-o datină/Încrucişată, necuprinsă-n sine."ceea ce mie mi-a placut foarte mult pt ca asta l-a apropiat in viziunea mea si mai mult de stilul lui Shakespeare."Necuprinsă-n sine"-Iata pregatirea teologica a lui Raul isi spune cuvantul, intrucat acesta face trimitere prin acest vers la micimea lumeasca si la puterile ei finite in timp ce calitatile divine sunt si raman un infinit la care noi nu putem avea acces, nu le putem cuprinde, nu le putem exprima.
Poezia mie mi se pare o profunda meditatie lirica, care citind-o te inobileaza pentru ca te obliga la reflectie si iti umple sufletul de bucurie datorita substraturilor filozofice, morale, religioase.Bravo Raul !...
Facand abstractie de dedicatie, la care nu ma voi referi cautand identificari de personaje,pentru ca as bagateliza un poem profund intelectual care eu cred ca va ramane antologic in creatia ta prin spectacolul de inteligenta si metafora care il ofera,minimalizandu-l la o parodie ieftina, sau gasind conotatii de telenovela sudamericana,ceea ce ar fi jgnitor pentru tine Raul care prin acest poem surprinzi admirabil chintesenta existential umana abordata metaforic, facand apel la notiuni de simbolistica profunda.
Am spus ca m-a frapat intr-un mod cu totul placut factura shakespereana a acestui poem. Shakespeare care dupa cum stim a avut marea indemanare si arta de a descrie mecanismele trairilor,comportamentelor si pasiunilor umane. Si ca sa argumentez observatiile mele,ma voi referi putin la simbolistica celor patru culori alese
Negrul este culoarea sobrietatii, a decentei dar sugereaza si depresie ,doliu,nehotarare, tristete afectiva ,sfarsit,despartire,introvertire, etc…
Albul e culoarea sinceritatii expansivitatii, exprima liniste ,impacare, pace ,puritate, raceala, fericire,vitalitate. Rosul provoaca,incita la actiune ,stimuleaza.Albastrul e culoarea intelectului, indeamna la calm ,la reverie,la concetrare, liniste interioara,meditatie seriozitate,odihna ,relaxare ,etc.Albul si negrul impreuna sunt fortele primordiale si complementare care compun universul. Deci, asa cum lapidar explica Raul si eu am vazut de fapt in poem metafora complementaritatii universale care prin imbinarea lor dau dinamica lumii in nemarginirea ei in spatiu si timp...Spledida ultima strofa, magistral metaforizata lumea in esenta creatiei ei adica totul este o intersectare de diagonale, miscarea celor doua regine pe tabla de sah a omenirii fiind simboluri ale gandirii umane, arhetipuri ale simtirii umane in general.Si toate acestea se petrec in “patru puncte cardinale/De-un roş-albastru, ce nu poţi să-l spui!...” adica viata este o confruntare permanenta in procesul de creatie si existenta umana se zbate intre firea umana(reprezentata prin culoarea rosie) si firea dumnezeiasca (reprezentata prin culoarea albastra).Si iarasi cele doua culori adica cele doua firi aprind valvatai "Şi iată şahu-n două evantaie,/Cu infinite forme de văpaie/Şi cu deschideri suspendate-n cui"..Ce strofa incantatoare.Deci tabla de sah e arena lumii ,iar cele doua regine sunt insasi lumea contrariilor atat de intens legate intre ele si fara de care nu se poate concepe existenta.Polaritatea celor doua elemente, fara incercarea de armonizare a celor doua forte duc la stagnari,la irosiri, la suspendari, la blocarea evolutiei("deschideri suspendate-n cui ")
Am apreciat foarte mult si stilul usor alambicat, invechit al versului cu inversiuni
"Cu alba-i bisectoare-o datină/Încrucişată, necuprinsă-n sine."ceea ce mie mi-a placut foarte mult pt ca asta l-a apropiat in viziunea mea si mai mult de stilul lui Shakespeare."Necuprinsă-n sine"-Iata pregatirea teologica a lui Raul isi spune cuvantul, intrucat acesta face trimitere prin acest vers la micimea lumeasca si la puterile ei finite in timp ce calitatile divine sunt si raman un infinit la care noi nu putem avea acces, nu le putem cuprinde, nu le putem exprima.
Poezia mie mi se pare o profunda meditatie lirica, care citind-o te inobileaza pentru ca te obliga la reflectie si iti umple sufletul de bucurie datorita substraturilor filozofice, morale, religioase.Bravo Raul !...
Ultima editare efectuata de catre Didina Sava in Mier Iun 29, 2011 6:39 pm, editata de 3 ori
Didi, mulţumesc frumos. Nici poezia nu mi-o comentez şi nici ce comentează alţii la ea nu comentez..dar văd că l-ai invitat pe Shakespeare pe pagina mea... Mă duc să mă culc să nu mă urechească.
Baladî posmodernistî, pentru vremi ploioasî, cînd fuljerî şî tunî
Baladî postmodernistî, pentru vremi ploioasî, cînd fuljerî şî tunî
La nea Jicî prin cămări
Sunt vro şăpti-opt căldări
Un butoi, un cazan mari
Ş-un scaun cu trii chişioari
Şi-n căldări cînd vini ploaia
S-adunî muşti cu droaia
Şî pi scaun, sî tot stăi,
Mînca-te-ar hultanu, hăi!
Şî alături, trii butoai
Cu jin dulşi. Muşuroai
Di furnişi mai gospodini
Dicât mini, dicât tini,
Sî dizvolî fărî jenî
Cî ţaranu n-ari vremi
Sî-ngrijascî în ogradî,
Cî el i mireu la coadî
La băut, tăie-i-ai chefu
Şî l-ar prindi-odatî şăfu!
Mâţa în conşediu i
Şoarişii sî zbengui..
Hop şî oili la stânî
Behăi a voi bunî
Cî şiobanu-i bat di-i plouî
Şi-i tunî a lunî nouî.
Cânili cascî la soari,
Muştili fac hora mari,
Porcu jemi di plăşeri
Nişi mîncari nu mai şeri
C-o plecat nebun prin sfeclî
(Sî-i tot dai un şut în meclî)
Ia poftim viaţî frumoasî
Sî ti sîmţ mireu acasî,
Cu purişi şî păduchi în pat –
Sî nu zîşi cî n-ai aflat!
La nea Jicî prin cămări
Sunt vro şăpti-opt căldări
Un butoi, un cazan mari
Ş-un scaun cu trii chişioari
Şi-n căldări cînd vini ploaia
S-adunî muşti cu droaia
Şî pi scaun, sî tot stăi,
Mînca-te-ar hultanu, hăi!
Şî alături, trii butoai
Cu jin dulşi. Muşuroai
Di furnişi mai gospodini
Dicât mini, dicât tini,
Sî dizvolî fărî jenî
Cî ţaranu n-ari vremi
Sî-ngrijascî în ogradî,
Cî el i mireu la coadî
La băut, tăie-i-ai chefu
Şî l-ar prindi-odatî şăfu!
Mâţa în conşediu i
Şoarişii sî zbengui..
Hop şî oili la stânî
Behăi a voi bunî
Cî şiobanu-i bat di-i plouî
Şi-i tunî a lunî nouî.
Cânili cascî la soari,
Muştili fac hora mari,
Porcu jemi di plăşeri
Nişi mîncari nu mai şeri
C-o plecat nebun prin sfeclî
(Sî-i tot dai un şut în meclî)
Ia poftim viaţî frumoasî
Sî ti sîmţ mireu acasî,
Cu purişi şî păduchi în pat –
Sî nu zîşi cî n-ai aflat!
mai Raul....tu esti un novator de stiluri,bravo sunshine...
eeee..no chiar, dar ţin să toastez pentru postmodernism! mulţumesc de semn bluemoon
Dorina, ma faci sa zambesc, eu zic doar ca e un poem haios, care ne demonstreaza inca o data cat de talentat e Raul, ca poate aborda cu aceeasi usurinta orice model care da "ghini" la cititor. Felicitari Raul si continua si cu astfel de " minunatii".
Mulţumesc, doamna Mara.
haaa...super pozele,my sunshine
Raul place ca om(mai serios sau mai haios) stie sa se releve prin cuvant( prin rima sau prin gluma) si te poti considera norocos daca iti e prieten
liviu miron- Mesaje : 129
Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 57
Localizare : IASI
Vă mulţumesc...da sigur că sunt prieten bun cu tipul din poză..mai ales când vine vorba de ieşit la o bere, el e foarte săritor
Subscriu la ce spune Liviu, dar si la ce doreste Raul, bere...
Mulţumesc, doamna Mara. Berea iarăşi şi-a cam pierdut răbdarea...oare de ce simt eu că va fi o nouă adunare în curând?!..Hmmmm..ce vară cu gust de hamei!..
Roxette, bun gust! una dintre trupele mele preferate. merci frumos!!!
George Gîtlan- Mesaje : 54
Data de inscriere : 28/06/2011
Varsta : 52
Localizare : Buftea
Cu plăcere! Şi eu ador muzica lor.
Pagina 3 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 3 din 8