Universul Prieteniei
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Tabăra de creaţie

PARTENERI MEDIA

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Tvr_ia10

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Sigla_13

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Logorr10

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Agenti10

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Sigla_12

Parteneri
PARTENERI

USR-Fil.Iaşi

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Usr.png_zpswlwosewt

Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Asachi” Iaşi
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Logo%20gh%20asachi_zpsrat2ap93

Asociaţia Literară „Păstorel”
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Logo_p_zpswlzkexoc

Editura PIM

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Logo_PIM_zpsryukazl0

Complexul Muzeal "Moldova" Iaşi

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Palat_11

Ultimele subiecte
» Mihai LEONTE poetul armoniei si al optimismului...
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptySam Iun 03, 2017 11:37 pm Scris de Mihai LEONTE

» Buna! cum mai esti tu astazi?
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptyMier Sept 14, 2016 8:10 pm Scris de Rodica Rodean

» Titi Nechita
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptySam Iul 16, 2016 4:40 am Scris de Titi Nechita

» Tabăra de creaţie şi recreaţiei: Botoşani-plai eminescian, ziua 1
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptyMar Apr 12, 2016 5:42 am Scris de Admin

» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani – plai eminescian, ziua 2
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptyMar Apr 12, 2016 5:38 am Scris de Admin

» Tabăra de creaţie şi recreaţie:Botoşani-plai eminescian, ziua 3
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptyMar Apr 12, 2016 5:33 am Scris de Admin

» Tabăra de creaţie şi recreaţie:Botoşani-plai eminescian, ziua 4
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptyMar Apr 12, 2016 5:27 am Scris de Admin

» Tabăra de creaţie şi recreaţie:Botoşani-plai eminescian, ziua 5
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptyMar Apr 12, 2016 5:17 am Scris de Admin

» Tabără de creaţie şi recreaţie:Botoşani–plai eminescian, ziua 6
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 EmptyMar Apr 12, 2016 5:10 am Scris de Admin

web trafic

universulprieteniei.org trafic.ro

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Labels=0 ===========================
Căutare

Rezultate pe:

Rechercher Cautare avansata

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012

+4
Ovidiu Raul Vasiliu
Marian Malciu
Rodica Rodean
Admin
8 participanți

In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012

Mesaj Scris de Admin Mar Mai 01, 2012 8:31 am

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Afisfinal
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Coplacrima
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Copdor12
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Copertalavi
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Copertaingeri

Calendarul evenimentelor
Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean
24 - 29 iulie 2012

Marţi, 24 iulie 2012

Ora 18- Seară de muzică şi literatură la Pensiunea Brânduşa Avrig : Să facem cunoştinţă cu creaţiile avrigenilor şi ale participanţilor la tabără ( Mioara Bahna, Emilia Dănescu, Violetta Petre, Nicolina Petrov, Vasile Anton, Cristian Harnău,Marian Malciu, Ovidiu Raul Vasiliu, etc)

Miercuri, 25 iulie 2012

Ora 10 -Întâlnire cu partenerii şi personalităţile la Primăria Avrig. Discuţii libere între “Prietenii Avrigului” şi “Universul Prieteniei”, referitoare la obiectivele comune ale celor două asociaţii
Ora 11 -Să cunoaştem Oraşul Avrig: obiective cultural- turistice: Biserica Creştin Ortodoxă Avrig şi mormântul lui Gheorghe Lazăr, Biserica Evanghelică fortificată, Catedrala Ortodoxă şi Centrul Cultural Gheorghe Lazăr Avrig
Tedeum la Catedrala Ortodoxă oficiat de Preot Protopop Vasile Gafton
Ora 12 -Vernisajul expoziţiei „Aripi”- Radu Vasile Chialda la Sediul Protopopiatului şi a Centrului Cultural- Misionar „Gheorghe Lazăr” Avrig, prezintă Ioan Vasiu.
Ora 15 -Palatul de vară şi grădinile baroce ale lui Samuel von Brukenthal – Colocviul: “Edenul Transilvănean” -prezintă Monica Werboschek şi Cornelia Feyer
Ora 20 - Foc de tabără şi Carnaval (Pensiunea Brânduşa)

Joi, 26 iulie 2012

Ora 11 -Lansare de carte- „Masca Univers Antropologic”, de Emilia Pavel. Prezintă muzeograful Lucian Nicolae Robu şi scriitorul Emilian Marcu, în sala de conferință a Casei Artelor, Piața Mică nr. 21, Sibiu
Ora 16 - Întâlnire cu membrii Asociaţiei Artgothica Sibiu, la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA
Lansări de carte:
-Suburbii municipale- Emilian Marcu, roman, prefaţă- Constantin Dram, postfaţă- Theodor Codreanu, Editura Pim, Iaşi, 2011
-Memorandistul Nicolae Cristea şi epoca sa ( Ed. a II-a)– Anca Sîrghie, prefaţă Preot Profesor Dr. Mircea Păcurariu , Editura TechnoMedia, Sibiu, 2011
-Aventura lecturii-Scriitori străini- Mioara Bahna, Ed. Valman, Râmnicul Sărat, 2012
Recital de poezie: Horia Zilieru

Vineri, 27 iulie 2012

Ora 9 - Momente de recreaţie-drumeţii, călărie, etc
Ora 15 -Biblioteca orăşenească Avrig- Lansări de carte:
-Noi, fără noi- Lavinia Stoişor, Editura RCV Publishing, Avrig, 2012, Prezintă dr. Radu Vasile Chialda
- Despre îngeri- La taclale- Ramona Elena Dună şi Radu Vasile Chialda, Editura RCV Publishing, Avrig, 2012, Prezintă conf.univ. dr. Anca Sîrghie, membru USR
- Dor de Bucovina-Marian Malciu, roman, Editura PIM, Iaşi, 2012, Prezintă scriitorul Emilian Marcu- membru USR
-Lacrima tăcerii-Violetta Petre, volum de poezie, Editura Pim, Iaşi, 2012 , Prezintă poetul Horia Zilieru, membru USR
Ora 18 – Muzeul Avrig
Colocviul: Valori etnografice avrigeneşti- prezintă Maria Grancea şi Rodica Ispas. Valori etnomuzicologice avrigeneşti:- dansul “Purtata”- coordonatori Marin Krutofist şi Ioan Vălean

Sâmbătă, 28 iulie 2012

Ora 10 -Activităţi culturale şi recreative:concursuri, excursii, etc
Ora 19 – Pensiunea Brânduşa
Seară de muzică şi poezie, foc de tabără

Duminică, 29 iulie 2012

Ora 8 – Interviuri cu participanţii la tabăra. Părăsirea taberei.

Rămas bun avrigeni !

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Colajavrig

În acest an intenţionăm să organizăm tabăra la Avrig, localitate aflată la 28 km distanţă de Sibiu, în perioada 24-29 iulie 2012.
Vă aşteptăm cu drag !

Ultima editare efectuata de catre Admin in Mar Iul 31, 2012 1:39 pm, editata de 6 ori
Admin
Admin
Admin

Data de inscriere : 16/03/2011
Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty PROIECT : Tabăra de creaţie şi recreaţie – Avrig, Edenul Transilvănean

Mesaj Scris de Rodica Rodean Mar Mai 01, 2012 11:13 am

Titlu:Tabăra de creaţie şi recreaţie – Avrig, Edenul Transilvănean

Organizator principal:Asociaţia Universul Prieteniei Iaşi

Coordonator proiect:
Rodica Rodean-preşedinte Asociaţia Universul Prieteniei

Motivaţie: Situat la poalele Munţilor Făgăraş şi îmbrăţişat de malul stâng al Oltului, micul oraş Avrig promite un potenţial cultural-turistic deosebit.
De la poalele munţilor udate de apele Oltului până la crestele munţilor de peste 2000 de m altitudine, natura oferă un recital edenic deosebit. Acesta a fost şi motivul pentru care Baronul Samuel von Brukenthal a ales acest spaţiu încântător, pentru a-şi construi o reşedinţă de vară. Grădinile şi terasele palatului său au adus renumele locului de „Eden Transilvănean”.
Oraş din 1989, atestat documentar din 1364, Avrigul şi-a păstrat tradiţiile unicat, obiceiurile proprii, spiritul specific şi valorile. Loc de tranzit între municipiile Sibiu şi Făgăraş, a avut misiunea culturală de a-i păstra vie memoria marelui cărturar transilvănean Gheorghe Lazăr. Brandul întemeietorului învăţământului superior în limba română, a fost singura soluţie de a cinsti acest mare spirit. O şcoală generală, un liceu, un muzeu, o stradă principală, o bibliotecă şi recent, o librărie, îi poartă numele.
Acest loc edenic din centrul ţării îşi poate deschide porţile, spre a creşte în ochii iubitorilor de tradiţii, valori şi frumuseţi locale. Credem că o tabără de creaţie care să puncteze aceste aspecte, ar putea participa la brandul Gheorghe Lazăr, la consolidarea tradiţiilor populare, la promovarea valorilor culturale locale şi naţionale, cărora să le trezească interesul turistic pentru frumuseţile acestui orăşel frumos, cochet şi deosebit.
Asociaţia „Universul Prieteniei” îşi propune să aducă membri ei cât mai aproape de locaţii mirifice româneşti, care să stimuleze creativitatea şi să încânte sufletul artistic, iar după ce în anii anteriori au fost organizate astfel de tabere în Moldova, Dobrogea şi Bucovina, ne-am îndreptat atenţia asupra acestor locuri, atât de bogate şi frumoase.

Obiective:
Obiectiv principal
Promovarea valorilor şi tradiţiilor cultural-turistice ale oraşului Avrig, aducerea acestora în atenţia iubitorilor de cultură şi tradiţii participanţi în tabăra de creaţie şi invitaţiilor: scriitori, muzicieni şi personalităţi culturale.

Obiective specifice
1. Promovarea valorilor cultural-turistice locale
2. Crearea unui mediu deosebit de relaxare prin intermediul activităţilor cultural-turistice
3. Deschiderea unui cerc participativ în care valorile cultural-turistice locale şi naţionale să fie aduse în atenţia participanţilor
4. Păstrarea unei tradiţii anuale a asociaţiei „Universul Prieteniei”

Grup ţintă: Această tabără de creaţie se adresează membrilor asociaţiei „Universul Prieteniei” şi nu numai. Se poate înscrie oricine doreşte să participe la un regal literar, muzical şi artistic.

Beneficiari
1. Membri Asociaţiei „Universul Prieteniei”
2. Personalităţile culturale invitate de organizatori
3. Scriitori, artişti şi muzicieni locali promovaţi în programului taberei de creaţie
4. Instituţiile partenere
5. Locuitorii oraşului Avrig

Perioada şi locul de organizare: Tabăra va avea loc în perioada 24-29 iulie 2012, în oraşul Avrig. Cazarea invitaţiilor şi unele dintre activităţi se vor desfăşura la Pensiunea Brânduşa, Valea Avrigului.

Parteneri:
-Primăria oraşului Avrig
-Biblioteca orăşenească Avrig
-Muzeul oraşului Avrig
-Centrul de informare turistică Avrig
-Asociaţia ” Prietenii Avrigului”- Avrig
-SC RCV CONCEPT SRL Avrig
-Fundaţia Samuel von Brukenthal
-Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu
-Asociaţia Artgothica Sibiu

Plan de activităţi

Marţi 24 iulie 2012
1. Primirea invitaţilor şi cazarea la Pensiunea Brânduşa
2. Seară de muzică şi literatură – să facem cunoştinţă cu creaţiile participanţilor
3. Foc de tabără la Pensiunea Brânduşa

Miercuri 25 iulie 2012

1. Să cunoaştem Oraşul Avrig: obiective cultural turistice:
• Muzeul Oraşului Avrig: tradiţii, porturi şi obiceiuri locale
• Biserica Creştin Ortodoxă Avrig şi mormântul lui Gheorghe Lazăr
• Biserica Evanghelică fortificată
• Palatul de vară şi grădinile baroce ale lui Samuel von Brukenthal – Colocviul: Avrig, Edenul Transilvănean
• Librăria Gheorghe Lazăr
• Catedrala Ortodoxă şi Centrul Cultural Gheorghe Lazăr Avrig
2. Întâlnire cu partenerii, personalităţile şi ONG-urile locale
• Centrul de Informare turistică: Prezentarea turistică a oraşului Avrig
• Biblioteca Oraşului Avrig
• Întâlnire cu autorităţile şi ONG-urile locale (Asociaţia „Prietenii Avrigului” şi GAL Avrig) – Urare de bun venit

Joi 26 iulie 2012
1. Vizită în oraşul Sibiu: Muzeul Brukenthal, Centrul Istoric (Cetatea Roşie), Turnul cu ceas, Piaţa mare, Piaţa mică şi Podul minciunilor,Complexul National Muzeal ASTRA
2. Vizită la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA (Muzeu în aer liber din Dumbrava Sibiului). Colocviul: valori etnografice româneşti
3. Întâlnire cu membrii Asociaţiei Artgothica Sibiu

Vineri 27 iulie 2012
1. Momente de recreaţie – plimbări în natură, plimbări cu şareta şi trăsura, călărie de agreement, etc
2. Lansare de carte la Biblioteca Oraşului Avrig
3. Colocviul tradiţii populare avrigeneşti

Sâmbătă 28 iulie 2012
1. Activităţi culturale şi recreative:concursuri, drumetii, etc
2. Foc de tabără şi Carnaval

Duminică 29 iulie 2012
1. Interviuri cu participanţii la tabăra. Părăsirea taberei.

Detaliile legate de costuri urmează a fi comunicate cât de curând

Rodica Rodean
Rodica Rodean

Varsta : 71
Localizare : Iasi

Sus In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty Re: Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012

Mesaj Scris de Marian Malciu Mar Mai 01, 2012 6:01 pm

Felicitări, dragă Rodica Rodean!
Observ că ai luat legătura cu persoane, personalităţi şi viitori parteneri cu nume de greutate. În caz contrar, nu-i introduceai în materialul prezentat.
Mă declar DE ACORD cu programul anunţat, ceea ce presupune că voi fi unul din membrii Asociaţiei care se va înscrie şi va participa la programul de tabără.
UN loc, dacă nu am ce carte lansa la Avrig...
DOUĂ locuri, dacă Biblioteca oraşului Avrig mă primeşte cu DOR DE BUCOVINA (Va fi un moment favorabil... Cei de acolo mă vor "ruga" pe bază de contract să realizez o cronică-reportaj despre locurile lor frumoase!! Hm! Vrabia - Mihai Viteazul!!)
Asta presupune că la sfârşitul lunii mai vei primi ciorna lucrării mele.
Voi avea răbdare să cunosc detalii. Sunt convins că toată lumea le aşteaptă, mai ales pe cele referitoare la costul vacanţei de tabără.
Personal, îţi doresc SUCCES deplin în toate demersurile, sănătate maximă şi voie bună!
Cu tot respectul şi dragă prietenie,
Marian Malciu
Marian Malciu

Data de inscriere : 12/05/2011
Varsta : 78
Localizare : Slatina

Sus In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty Re: Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu Mar Mai 01, 2012 8:25 pm

Mulţumim! Mi-ar plăcea să merg în tabără la Avrig. Cu mare drag
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Data de inscriere : 06/04/2011
Varsta : 49

Sus In jos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu Dum Mai 06, 2012 7:28 am

Frumos şi atractiv. Merită să mergem cât mai mulţi! Eu deja îmi fac planul
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Dum Mai 06, 2012 10:06 am

Atentie...fiind la poalele mtiilor Fagaras
sa luati si haine groase, deoarece:
Pe aici pe la Avrig
Chiar si cainii mor de frig
Iar eu ca un repetent
Sigur ca voi fi prezent
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Data de inscriere : 10/04/2011
Varsta : 77
Localizare : Craiova

Sus In jos

Mesaj Scris de Marian Malciu Mier Mai 09, 2012 11:39 am

Am înţeles!
Consideră-mă deja înscris, dragă Rodica... cu atelaj complet!!
Marian Malciu
Marian Malciu

Sus In jos

Mesaj Scris de Rodica Rodean Mier Mai 09, 2012 11:42 am

Dragii mei...voi aveati locurile rezervate...am uitat sa precizez ca exista un numar limitat de locuri....deci doritorii ar trebui sa se inscrie rapid
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Mier Mai 09, 2012 8:13 pm

Daca nu se grabesc sa o faca...nu stiu ce pierd !
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Mesaj Scris de chialda radu vasile Dum Mai 20, 2012 7:09 pm

Buna ziua!
Ma bucur sa aflu ca sunt oameni interesati de aceasta tabara... Va asteptam cu mare drag la noi in Avrig si va garantam ca nu o sa regretati vacanta in acest mic eden transilvanean...
Poezia avrigului, Stiti dumneavoastra ceva, suna astfel domnule Dan Petrescu... În Avrig unde, Mor câinii de frig, Mâţele de căldură, Şoarecii de-nvăţătură...
Raul... Te astept si pe tie cu mare placere...
chialda radu vasile
chialda radu vasile

Data de inscriere : 23/04/2011
Varsta : 41
Localizare : Birmingham (Avrig)

http://www.weakbarbarism.com

Sus In jos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu Lun Mai 21, 2012 8:10 am

Salutări şi mulţumiri, Radu!
Vin cu dragă inimă. Foaie verde şi-un covrig, / Hop şi noi pe la Avrig / Frunzuliţă trei sarmale, / Hop şi noi pe la matale Smile
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Sus In jos

Mesaj Scris de Elena Dragan Joi Mai 24, 2012 9:20 am

O sa vreau detalii,mi-ar placea sa vin...
Rodica,vorbim curand...
Elena Dragan
Elena Dragan

Varsta : 67

Sus In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty Re:Tabara de creaţie şi revreaţie-Avrig

Mesaj Scris de petrov nicolina Sam Mai 26, 2012 1:05 am

Să ne vedem cu bine!
petrov nicolina
petrov nicolina

Varsta : 76
Localizare : Tg Frumos

http://profile.imageshack.us/user/petrovnicoli/

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Joi Iun 14, 2012 4:31 am

Da dl. Radu...ati ghicit
Ca ghid prin munti am ratacit
dar acum ca am imbatrinit
cu Veteranmont m-am insotit
si ca sa nu ne laudam
Pe ici pe colo mai colindam
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty Calendarul evenimentelor Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean 24 - 29 iulie 2012

Mesaj Scris de Admin Vin Iul 13, 2012 6:15 pm

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Afisfinal
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Coplacrima
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Copdor12
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Copertalavi
Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Copertaingeri

Calendarul evenimentelor
24 - 29 iulie 2012

Marţi, 24 iulie 2012

Ora 18- Seară de muzică şi literatură la Pensiunea Brânduşa Avrig : Să facem cunoştinţă cu creaţiile avrigenilor şi ale participanţilor la tabără ( Mioara Bahna, Emilia Dănescu, Violetta Petre, Nicolina Petrov, Vasile Anton, Cristian Harnău,Marian Malciu, Ovidiu Raul Vasiliu, etc)

Miercuri, 25 iulie 2012

Ora 10 -Întâlnire cu partenerii şi personalităţile la Primăria Avrig. Discuţii libere între “Prietenii Avrigului” şi “Universul Prieteniei”, referitoare la obiectivele comune ale celor două asociaţii
Ora 11 -Să cunoaştem Oraşul Avrig: obiective cultural- turistice: Biserica Creştin Ortodoxă Avrig şi mormântul lui Gheorghe Lazăr, Biserica Evanghelică fortificată, Catedrala Ortodoxă şi Centrul Cultural Gheorghe Lazăr Avrig
Tedeum la Catedrala Ortodoxă oficiat de Preot Protopop Vasile Gafton
Ora 12 -Vernisajul expoziţiei „Aripi”- Radu Vasile Chialda la Sediul Protopopiatului şi a Centrului Cultural- Misionar „Gheorghe Lazăr” Avrig, prezintă Ioan Vasiu.
Ora 15 -Palatul de vară şi grădinile baroce ale lui Samuel von Brukenthal – Colocviul: “Edenul Transilvănean” -prezintă Monica Werboschek şi Cornelia Feyer
Ora 20 - Foc de tabără şi Carnaval (Pensiunea Brânduşa)

Joi, 26 iulie 2012

Ora 11 -Lansare de carte- „Masca Univers Antropologic”, de Emilia Pavel. Prezintă muzeograful Lucian Nicolae Robu şi scriitorul Emilian Marcu, în sala de conferință a Casei Artelor, Piața Mică nr. 21, Sibiu
Ora 16 - Întâlnire cu membrii Asociaţiei Artgothica Sibiu, la Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA
Lansări de carte:
-Suburbii municipale- Emilian Marcu, roman, prefaţă- Constantin Dram, postfaţă- Theodor Codreanu, Editura Pim, Iaşi, 2011
-Memorandistul Nicolae Cristea şi epoca sa ( Ed. a II-a)– Anca Sîrghie, prefaţă Preot Profesor Dr. Mircea Păcurariu , Editura TechnoMedia, Sibiu, 2011
-Aventura lecturii-Scriitori străini- Mioara Bahna, Ed. Valman, Râmnicul Sărat, 2012
Recital de poezie: Horia Zilieru

Vineri, 27 iulie 2012

Ora 9 - Momente de recreaţie-drumeţii, călărie, etc
Ora 15 -Biblioteca orăşenească Avrig- Lansări de carte:
-Noi, fără noi- Lavinia Stoişor, Editura RCV Publishing, Avrig, 2012, Prezintă dr. Radu Vasile Chialda
- Despre îngeri- La taclale- Ramona Elena Dună şi Radu Vasile Chialda, Editura RCV Publishing, Avrig, 2012, Prezintă conf.univ. dr. Anca Sîrghie, membru USR
- Dor de Bucovina-Marian Malciu, roman, Editura PIM, Iaşi, 2012, Prezintă scriitorul Emilian Marcu- membru USR
-Lacrima tăcerii-Violetta Petre, volum de poezie, Editura Pim, Iaşi, 2012 , Prezintă poetul Horia Zilieru, membru USR
Ora 18 – Muzeul Avrig
Colocviul: Valori etnografice avrigeneşti- prezintă Maria Grancea şi Rodica Ispas. Valori etnomuzicologice avrigeneşti:- dansul “Purtata”- coordonatori Marin Krutofist şi Ioan Vălean

Sâmbătă, 28 iulie 2012

Ora 10 -Activităţi culturale şi recreative:concursuri, excursii, etc
Ora 19 – Pensiunea Brânduşa
Seară de muzică şi poezie, foc de tabără

Duminică, 29 iulie 2012

Ora 8 – Interviuri cu participanţii la tabăra. Părăsirea taberei.

Rămas bun avrigeni !

Ultima editare efectuata de catre Admin in Sam Iul 14, 2012 9:19 pm, editata de 1 ori
Admin
Admin
Admin

Localizare : IAŞI

http://www.universulprieteniei.org

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Vin Iul 13, 2012 11:13 pm

Bagajul am inceput sa-l fac
Insa nu am sa vin in frac
Voi lua cu mine in rucsac
Pe langa haine groase
Si poezioarele stufoase
Alaturi de prietenii din Univers
Voi invata ce inseamna vers
Si de nu o sa fie mare creatie
Sigur va fi, o mare recreeatie
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Mesaj Scris de Marian Malciu Lun Iul 16, 2012 7:10 am

Ei bine, după ce am citit completările de ultimă oră, încep să am emoţii!!
Nu doar "Calendarul evenimentelor", cu toate amănuntele incluse de Rodica Rodean, este izvor al acestei simţiri, ci şi gândul împletit cu imaginaţia-mi stârnită de amintirea bunilor prieteni pe care-i voi reîntâlni în această nouă tabără. Deja "văd" scenele ce se vor derula cu repeziciune şi mare bucurie!
Mulţumesc pentru vestea bună, dragă Rodica Rodean.
Spor în tot ce faci şi succes deplin în organizarea tuturor evenimentelor! Ştiu că nu este uşor să le faci pe toate, de una singură...
Doamne ajută!
Marian Malciu
Marian Malciu

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Joi Iul 19, 2012 2:52 am

Dragi prieteni....si eu asteptam cu multa nerabdare si emotie TABARA DE LA AVRIG....era cat pe ce sa nu pot venii..din motive de sanatate a sotiei...dar se pare ca bunul Dumnezeu a avut grija de ea si de mine.... 90 % sunt sanse t sa nu lipsesc....La buna vedere!
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu Joi Iul 19, 2012 8:48 am

Doamne ajută să ne revedem cu bine la Avrig! E o tabără pe care o aşteptăm de anul trecut. Cu drag, prieteni!
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Lun Iul 30, 2012 12:27 am

Gata...
Iute timpul a trecut
Cautam un alt inceput
Putem zice:
-Am plecat mai luminati
Si sigur destul de recreati
Si ma repet ca totii sa o stie
Ca ne-am unit toti prin poezie
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Mesaj Scris de Rodica Rodean Mar Iul 31, 2012 1:54 pm

Astept comentarii si fotografii in acest topic
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Mar Iul 31, 2012 8:16 pm

La mormantul lui Gheorghe Lazar..simbolul orasului Avrig

[img]Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Img0029xc [/img]
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Mar Iul 31, 2012 8:29 pm

Resedinta de vara a baronului Samuel von Bruckental

[img]Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Img0087gt

[img]Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Img0080rr [/img]
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Mesaj Scris de Ovidiu Raul Vasiliu Mier Aug 01, 2012 12:46 am

A fost o tabără frumoasă, cu program cultural-distractiv divers, bine conceput. Felicitări Doamnei Rodica şi tuturor celor care au pus umărul la organizarea şi buna desfăşurare a programului taberei! Cu prietenie şi gânduri frumoase, Raul.
Ovidiu Raul Vasiliu
Ovidiu Raul Vasiliu

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Mier Aug 01, 2012 3:54 am

Sugestia naturii pentru Universul Prieteniei

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Img0287ab

PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty Re; Tabara de creatie si recreatie Avrig

Mesaj Scris de petrov nicolina Lun Aug 06, 2012 11:21 pm

Tin sa multumesc organizatorilor acestei tabere, celor ce ne_au fost gazdza si ghid si in mod special lui Rodica Rodean, Chialda Radu si parintilor lui.In rest am fost incantata de aceste peisaje noi pentru mine. Prietenii, tot prieteni au ramas, in plus s_a marit agenda cu nume noi. Oricum, va iubesc pe toti! Doamne ajuta si la mai multe tabere!!!!!!!!!!
petrov nicolina
petrov nicolina

Sus In jos

Mesaj Scris de petrov nicolina Mar Aug 07, 2012 12:27 am

[img]Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Dsc03355c[/img]
petrov nicolina
petrov nicolina

Sus In jos

Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Empty Re.

Mesaj Scris de petrov nicolina Mar Aug 07, 2012 12:40 am

[img]Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Dsc03400u [/img]
petrov nicolina
petrov nicolina

Sus In jos

Mesaj Scris de PETRESCU DAN Mar Aug 07, 2012 6:42 am

COPAC DE PE VALEA AVRIGULUI....Intruchiparea fortei... ASOCIATIEI UNIVERSUL PRIETENIEI

[img]Comentarii si fotografii- Tabăra de creaţie şi recreaţie- Avrig, Edenul Transilvănean, 24-29 iulie 2012 Img0287nk [/img]
PETRESCU DAN
PETRESCU DAN

Sus In jos

Mesaj Scris de Rodica Rodean Dum Aug 12, 2012 12:54 am

Ma bucur ca v-ati simtit bine si va multumesc ptr fotografii
Rodica Rodean
Rodica Rodean

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum